Portal 072info

Savjet za muškarce: Kako napraviti savršenu frizuru bez puno muke i truda

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mnogi muškarci posvećuju veliku pažnju izgledu svoje kose. Umjesto da dajete enormne količine novca na skupe proizvode i tretmane kod frizera, povedite računa o nekoliko sitnica u nastavku. Ukoliko ste tip osobe koja ne mari mnogo za izgled svoje kose, ovaj članak nije za vas. Međutim, ako preferirate da postignete željeni stil, u svom svakodnevnom životu primijenite nekoliko sljedećih savjeta.

Trebate znati šta želite

Prva greška koju mnogi muškarci čine kada odu frizeru je da ni sami ne znaju kakav stil zapravo žele. S druge strane, većina muškaraca prepusti frizeru da odluči koji im oblike frizure najbolje pristaje. Nijedan od ova dva pristupa ne rezultira željenim izgledom vaše kose.

Zadajte sebi domaći zadatak prije nego što sljedeći put odete frizeru. Pogledajte oblik kose vaših prijatelja i slavnih da biste vidjeli šta vam se sviđa i sačuvajte nekoliko fotografija da biste ih pokazali svom frizeru.

Tekstura kose i oblik glave

Pola bitke za dobru frizuru je u šišanju koje odgovara teksturi kose i obliku glave. Pitajte svog stilistu koji oblici vam najbolje odgovaraju, tako da možete suziti svoje opcije.

Koristite fen

Jednom kada vas frizer ošiša na način koji želite, on će vam vjerovatno reći da koristite fen za kosu kod kuće kako bi on vašoj kosi dao punoću. Fen za kosu će pomoći vašoj prorijeđenoj kosi da dobije na volumenu te da vaše vlasi djeluju manje oštro, piše Men’s Health.

Izaberite pravi proizvod za kosu

Potrebno je da ravnomjerno nanesete gel ili vosak za kosu da biste stvorili jaku osnovu za vaš stil. U suprotnom će vam kosa ostati ravna. Posljednji korak za postizanje sjajne kose je korištenje proizvoda za zgušnjavanje da bi se dodatno dobilo na volumenu. Ukoliko prstima uspijete proći kroz kosu bez gubitka oblika, izgledat će sjajno cijeli dan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME