Savjeti koje treba znati svaka žena

3 45
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Lijepi i njegovani nokti trebali bi biti prioritet svake žene kada je u pitanju briga o vlastitom izgledu.

Dovoljno vode

Da bi nokti izgledali lijepo i zdravo, moramo ih pravilno njegovati, a veliku ulogu u njihovom izgledu igra i prehrana. Važno je unositi dovoljno vitamina i minerala kroz hranu te piti dovoljno vode za hidrataciju. Ako koristimo previše agresivnih lakova za nokte te odstranjivače laka s acetonom, nokti vremenom mogu postati slabi i krhki. Zbog toga biste trebali izbjegavati prečesto lakiranje noktiju, kao i odstranjivače koji u sebi sadrže aceton.

Izbjegavajte jarke nijanse lakova za nokte – Jarke nijanse lakova za nokte poput crvene, narandžaste, crne ili plave su vrlo intenzivne i mogu ostaviti mrlje na noktima, a to zasigurno i sami znate. Iz tog razloga, uvijek prije lakiranja noktiju takvim nijansama svakako koristite bazni lak koji će zaštititi vaše nokte.

Uvijek koristite bazni lak – Prije laka u boji svakako biste uvijek trebali na noktima koristiti bazni lak za nokte. Naime, preskakanje tog osnovnog sloja te direktno nanošenje lakova u boji vremenom može oslabiti vaše nokte i loše utjecati na njihov kvalitet.

Bazni lak

Bazni lakovi pružaju zaštitni sloj noktima i sprečavaju pojavu mrlja, no svakako obratite pažnju na kvalitet baznog laka koji kupujete. Uvijek radije investirajte malo više novaca u kvalitetni bazni lak i pripazite na sastojke koje sadrži s obzirom na to da ćete njega nanositi direktno na nokte.