Portal 072info

Savjeti pomoću kojih možete pobijediti strah od visine

Jeste li preplašeni zidom za penjanje? Neka vam je na umu da možete trenirati svoj mozak kako biste pobijedili svoje strahove i stekli svakodnevno samopouzdanje. Prije nego što odete u teretanu vizualizirajte najbolji rezultat. Provedite neko vrijeme zamišljajući sebe u kompletnom procesu vježbanja: od ulaska u teretanu, približavanja zidu za penjanje, odlaska na vrh i sigurnog spuštanja. Prođite kroz tu pozitivnu reprezentaciju samog sebe nekoliko puta.

Kada se strah pojavi, u vašoj glavi se počinju odigravati procesi koji u krajnjoj liniji mogu uzrokovati da se vaše tijelo ukoči u panici i da pomislite da ćete pasti. U tom slučaju najprije počnite duboko disati. Ovo usporava rad srca i umiruje tijelo i um. Nakon toga se podsjetite da niste toliko daleko od zemlje.

Zapamtite i to da se možete popeti do vrha. Znajte da su mnogi drugi uspjeli, pa tako možete i vi. Vi ste željeli obaviti ovu aktivnost iz nekog razloga, pa ovaj proces uzmite kao zabavu, a ne kao aktivnost koju morate obaviti iz nužde.

Možda je i najvažnija stvar u kompletnom procesu da trenirajte svoj um da vas podrži. Nakon što se probudite najprije zamislite da vas čeka dan koji će biti možda jedan od najboljih u životu. Ponavljajte ovu rutinu redovno i primijetit ćete razliku, prenosi The Guardian.

KLIX

Podijelite članak
  • 3
    Shares