Savjeti razvedenog muškarca: Kako se ne ponašati u braku

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Ne trebate da zaboravite ni na najmanju sitnicu koju ste za partnera radili prije nego ste stali na ludi kamen, jer vas to može mnogo koštati, čak vas može dovesti i do raskida ili razvoda.

Osoba sa kojom ste u vezi ili braku je tu zbog vas i zato što vas voli, ali ne smijete prestati da joj pokazujete koliko vam je stalo i da joj poklanjate pažnju jer “do kraja života” ponekad i ne traje toliko.

Jedan svježe razveden muškarac podijelio je sa korisnicima društvenih mreža neke savjete koje bi volio da je dobio dok je bio u braku. Evo koji su njegovi savjeti za uspješnu vezu.

Nikad ne prestajte da se udvarate jedno drugom i da izlazite na sastanke

Nikada ne shvatajte ženu zdravo za gotovo. Obećali ste joj da ćete paziti na nju i njeno srce i ona je odabrala vas. Nemojte to nikada da zaboravite. Volite sebe iskreno i jako, volite svijet, ali u svom srcu čuvajte posebno mjesto za vašu ženu. Čuvajte to mjesto uvijek dostupno samo njoj i ni za koga drugog.

Iznova se zaljubljujte u nju

Stalno ćete se mijenjati. Niste više isti ljudi koji ste bili kad ste se vjenčali, a za pet godina sve će se promijeniti. Ona ne mora da bude uvijek tu uz vas i ako ne pazite na njeno srce, možda će odlučiti da ga pokloni nekom drugom i više nikada nećete moći da ga dobijete nazad.

Uvijek gledajte ono najbolje u njoj

Fokusirajte se na ono što volite jer će se to samo povećati. Ako se fokusirate na ono što vas nervira, onda ćete vidjeti sve što vas nervira. Fokusirajte se tako da ne vidite ništa sem ljubavi i znajte da ste najsretniji čovjek na svijetu što imate nju za ženu. Nije vaš posao da je mijenjate i popravljate.

Preuzmite punu odgovornost

Preuzmite odgovornost za vaše emocije. Nije njen posao da vas učini sretnim i ne može nikad da vas rastuži. Zaduženi ste da pronađete vašu sreću sami. Nikada je ne krivite za vaš bijes i ako ste isfrustrirani i bijesni nikada joj zbog toga ne prebacujte.

Pustite vašu ženu na miru

Kada je tužna ili uznemirena, budite uz nju i pokažite joj da nije sama. Budite samo podrška ne i ispitivač. Naučite šta ona voli i iznenadite je nekim gestom koji će je opet oboriti s nogu.

Budite tu

Dajte joj vaše vrijeme i pažnju kako bi ona znala da ste tu.

Kontrolišite je u seksu

Budite s vremena na vrijeme njen pravi muškarac i pokažite joj otvoreno koliko je želite.

Budite ranjivi

Dijelite s njom vaše strahove i osjećanja kako bi ona znala da vas ima.

Ne brinite stalno zbog novca

Novac je igra i potrudite se da pronađete pravila koja će od vas dvoje napraviti pobjednički tim.

Oprostite odmah i uvijek birajte ljubav

Odmah oprostite i nastavite dalje bez opterećivanja budućnosti greškama iz prošlosti. Na kraju, ovo je jedini savjet koji je važan. Ovo je ideja vodilja kroz odnos i kao takav ga uvijek slijedite, prenosi CdM.me.