Portal 072info

Savjeti starih ljudi koje trebate poslušati

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Ako ste se ikada zapitali da li su neke stvari koje su vam govorile stare žene, samo bapske priče, pročitajte nastavak članka i shvatit ćete da su neke od njih zaista učinkovite kada je domaćinstvo u pitanju.

– Kućne biljke ne služe samo kao ukras u stanu, nego one pročišćuju vazduh. Kućne biljke će unijeti svježinu u vaš dom, a najbolji izbor su fikus, palma, kaučukovo drvo i filadendron.

– Kada vam kažu da ćete novimana najbolje očistiti stakla vjerujte im. Novine su napravljene od gustih vlakana i imaju veliku moć upijanja.

– Kako biste dezinfikovali svoje spužvice najbolje će vam poslužiti mikrovalna. Par minuta u mikrovalnoj na najvišoj temperaturi će uništiti sve bakterije koje su se skupile na spužvici za suđe.

– Žvaku ćete najlakše ukloniti pomoću putera od kikirikija. Nije bitno na čemu se nalazi, dovoljno je da premažete puter od kikirikija, sačekate par minuta i bezbolno uklonite žvaku.

– Ukoliko imate rupe u tepihu najlakše ćete ih popuniti kockicom leda. Iako to zvuči pomalo apsurdno, pokušajte. Stavite kockicu leda na rupicu, ostavite da se otopi, a zatim viljuškom raščešljajte vlakna.

– Rupe od eksera na zidu ćete zakrpiti sa sapunom, tako što ćete sapun nanositi kružnim pokretima sve dok ne popunite rupicu.

– Ako želite da brže opeglate veš, koristite aluminijsku foliju. Na taj način toplota će se reflektovati na obje strane veša.

– Ukoliko imate okrebotine ne namještaju tu vam može pomoći orah. Oštećeni dio namještaja pređite jezgrom oraha, jer će ulje iz jezgre popuniti nepravilnosti.

Podijelite članak