Portal 072info

Savjeti uz koje ćete lakše preživjeti povratak na posao s odmora

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Godišnji odmori uglavnom svima polako završavaju. Sve se vraća u rutinu, a čini se da nam je i vrijeme odlučilo pokazati da su oni najtopliji dani iza nas. Drugim riječima, vrijeme je za povratak uobičajenom životu.

Međutim, iznenadni povratak iz stanja bezbrižnosti u more obaveza mnogima pada vrlo teško. Štoviše, u psihologiji je poznat termin depresije nakon putovanja (PTD, post-travel depresion) koja se prepoznaje po umoru, gubitku apetita, jakom osjećaju nostalgije, a u težim slučajevima čak i po ozbiljnim simptomima depresije, piše Zadovoljna.hr. Ovaj medij daje savjete kako da sebi olakšate prelaz s godišnjeg odmora u nove radne pobjede.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

1. Polako se pripremite

Uskočiti ravno s autoceste nakon povratka s mora ili bilo koje druge destinacije predstavljalo bi iznimno velik šok za vaš organizam i psihu. Stoga je važno postupno se pripremiti. Svakako se s putovanja vratite dan ili dva ranije, operite odjeću, pospremite stan i pripremite što ćete odjenuti prvog radnog dana.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

2. Porazgovarajte s kolegama o najzanimljivijim ljetnim pustolovinama

Jednom kada stignete na svoje radno mjesto, porazgovarajte s kolegama. S njima provodimo nerijetko i više od osam sati dnevno pa je važno održavati dobre odnose s njima, a to možete učiniti upravo nakon povratka s godišnjeg odmora. Upitajte ih o tome kako su proveli godišnji, što su radili, je li im se dogodilo nešto posebno zanimljivo i slično.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zdrava komunikacija puna međusobnog poštovanja i iskrenog zanimanja za kolege od presudne je važnosti za ugodno radno okruženje.

3. Pronađite nešto što vas motivira

Ako pronađete nešto što vas posebno motivira u radnom danu, prijelaz će biti lakši. Naprimjer, ako radite u kancelariji u kojem je kancelarijski pribor, dakako, neophodan, započnite novu radnu godinu nabavkom novog pribora. Zbog nadolazećeg početka nastave trgovine su prepune sniženja na kojima možete naći uistinu predivan pribor. Također možete radni stol uljepšati biljkom ili nekom sitnicom s putovanja, nečim što će vas veseliti i motivirati.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Napravite planove

Kako biste imali čemu se veseliti u novoj radnoj godini, dobro razmislite i napravite planove o tome što želite postići. Želite li možda sudjelovati na nekom mentorskom programu koji nude brojnekompanije ili možda i sama želite postati mentorica? Želite li napokon završiti davno započeti projekt? Napravite planove kako biste znali da se itekako imate čemu veseliti.

5. Produžite sebi osjećaj ljeta i nagradite se

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sve će ovo biti lakše ako znate da nas očekuje još pokoji sunčan dan, kao i dovoljno prilika za druženje s najmilijima. Zato se s prijateljicom dogovorite za kafu nakon posla, uživajte u upijanju kasnoljetnih sunčevih zraka.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME