Portal 072info

Savjeti za brz i zdrav doručak: Jogurt, zobena kaša i bjelanca će vas držati sitim do ručka

Portal The Muse donosi nekoliko ideja za zdrave i brze doručke.

Jogurt
Lagan je i možete ga ponijeti sa sobom, a imate različitih okusa tako da vam nikada ne može dosaditi. Trudite se da popijete onaj koji ima više proteina, poput grčkog jogurta. Izbjegavajte više masnoća i ugljikohidrata.

Zobena kaša
Možete je vrlo lako napraviti, a u nju možete dodati sastojke bogate proteinima koji će doprinijeti vašem zdravlju. Jedan od ukusnih prijedloga jeste da dodate vaniliju s niskim procentom ugljikohidrata.

Bjelanca
Ovaj ukusni i zdravi dio jaja će se skuhati za pet minuta, a pun je proteina. Uvijek ga možete pomiješati s povrćem i to je odličan način da imate balansiran početak dana.

Dodatni savjeti

Ukoliko imate pauzu od tri sata između doručka i ručka, izbjegavajte doručak s teškim ugljikohidratima i nastojite se napuniti bjelančevinama. U suprotnom, brzo ćete probaviti ugljikohidrate i gladovati do ručka. Proteini će vas držati sitim mnogo duže.

Izbjegavajte šećer jer dodatni šećer nije vaš prijatelj. Ovo se posebno odnosi na voće.

Dodajte vodu. Počinjanje dana s dvije šoljice kafe neće vam pomoći da ostanete hidratizirani tokom dana, posebno ako ne pijete vodu. Kafa je diuretik i dehidrirat će vas ukoliko ne pijete vodu. Zlatno pravilo je da pijete dvostruko više vode uz kafu.

Klix.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box