Portal 072info

SAZNAJTE: Pomažu li žvakaće gume zubima?

Ukoliko ste se oduvijek pitali da li su žvakaće gume koje svakodnevno konzimirate štetne za neše zube i ostavljaju li posljedice kod trudnica na njihovu djecu, u nastavku vam donosimo odgovore koje su vam omogućili naš partner Stomatološka ordinacija D&N?!

Klasične žvake sa šećerom (danas su i rjeđe zastupljene na tržištu) su nedvosmisleno štetne i treba ih izbjegavati.

Žvakaće gume koje se raklamiraju kao “sugar free” ili bez šećera treba posmatrati sa više aspekata: Žvake koje sadrže KSILITOL (Xylitol) su dokazano korisne. Mnoge studije su pokazale da ova prirodna polialkoholna zamjena za šećer ne samo da lišava bakterije šećera i time spriječava štetno dejstvo, već da i direktno djeluje na zubni plak i oproavak istopljene gleđi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U svim studijama zabilježeno je značajno smanjenje karijesa. Jedna studija u USA je pokazala da trudnice koje su koristile žvake sa ksilitolom u trudnoći i poslije porođaja, njihova djeca su imala značajno manje oboljelih zuba.

Djeci koja su u jednom periodu koristila žvake sa ksilitolom su imala manje karijesa od kontrolne grupe i po prestanku njhovog korištenja. U više zemalja se primjena ksilitola zvavnično preporučuje od stručnih udruženja pa čaki i ministarstva zdravlja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukoliko i vi imate pitanja koja su u vezi sa stomatologijom, pridružite se Facebook stranici Stomatološke ordinacije D&N klikom OVDJE ili ih pak posjetite na adresi Crkvice Lamela c1, zgrada solidarnosti, a možete ih kontaktirati i putem broja telefona 061/824-041 ili (Dr.Nermin Ljubunčić); 062/504-564(Dr.Dijana Mekić-Hrustić).

Ne zaboravite kako je u tok NEPONOVLJIVA DECEMBARSKA AKCIJA u Stomatološkoj ordinaciji D&N, a gdje vas očekuju najpovoljnije cijene stomatoloških usluga u gradu. Više informacija o ovoj nesvakidašnjoj akciji pročitajte klikom OVDJE.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME