Schmidt naveo ime političara koji se jedini miješa u unutrašnja pitanja BiH

christian schmidt pixsell 1 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt izjavio je u ponedjeljak kako se hrvatski predsjednik Zoran Milanović na neprimjeren način miješao u unutrašnja pitanja BiH postavljajući neprihvatljive zahtjeve.

Schmidt je članovima vanjskopolitičkog odbora britanskog parlamenta u online javljanju iz Sarajeva predstavio svoje viđenje stanja u BiH i na Zapadnom Balkanu.

Rekao je kako je važno to što “ni Hrvatska niti Srbija ne dovode u pitanje teritorijalni integritet BiH”, ali da postoje političari poput Milanovića koji se miješaju u unutrašnja pitanja.

Kao primjer naveo je Milanovićev prijedlog da Hrvatski sabor ratificiranje pristupanja Švedske i Finske NATO-u uslovi izmjenama Izbornog zakona BiH.

“To nije imalo nikakve veze i sretan sam što se parlament u Zagrebu s tim nije suglasio”, rekao je Schmidt.

Istaknuo je kako su odluke o izmjenama Izbornog zakona, koje je nametnuo 2. oktobra prošle godine, “samo njegove” i odbacio optužbe da je time pogodovao HDZ-u BiH i ispunio očekivanja hrvatske vlade.

GODISNJICA
MARKETING