2DDBEF1F FE4B 4A17 A0E7 2A09122CA097
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 10, 2021 @ 15:15
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
FIXGEHALT

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt stigao je danas u prvu radnu posjetu Banjoj Luci.

NER FIT

Schmidt je prvo posjetio sjedište Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a zatim Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH i Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA).

Schmidt sa rukovodstvom UIO BiH
Schmidt sa rukovodstvom UIO BiH

“Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je posjetio tri ključne državne institucije smještene u Banjoj Luci Agenciju za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), Upravu za indirektno oporezivanje BiH (UIO) i Agenciju za lijekove i medicinska sredstva BiH, kako bi im dao svoju podršku i iskazao uvažavanje za značajan posao koji ove institucije obavljaju za sve građane Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz OHR-a

Schmidt je poručio da institucije koje je danas posjetio pružaju prijeko potrebne usluge svim građanima ove zemlje.

Tekst se nastavlja nakon reklame
Direktor IDDEEA Arif Nanić i Christian Schmidt
Direktor IDDEEA Arif Nanić i Christian Schmidt

“Pokušaji podrivanja ovih državnih institucija ne samo da predstavljaju ozbiljno osporavanje sa pravnog i političkog stanovišta nego bi također rezultirali i ogromnim praktičnim problemima za građane. Bez ovih institucija, građanima bi bili uskraćeni lični i putni dokumenti, što bi im praktično onemogućilo da putuju i susreću se sa ostatkom svijeta”, kazao je.

Istaknuo je da bi Finansijski tokovi na svim nivoima vlasti bili prekinuti, a osnovne usluge građanima bi bile ugrožene.

“Posebno zabrinjava činjenica da bi, u toku ove globalne pandemije, građanima bilo uskraćeno pouzdano snabdijevanje visokokvalitetnim lijekovima”, izjavio je visoki predstavnik.

Schmidt s rukovodstvom Agencije za lijekove BiH
Schmidt s rukovodstvom Agencije za lijekove BiH

Visoki predstavnik je iskoristio ovu priliku da izrazi zahvalnost za ogroman doprinos koje ove tri agencije, zajedno sa svim ostalim institucijama na državnom nivou, daju svim građanima Bosne i Hercegovine.

Dolazak visokog predstavnika u Banju Luku izazvalo je veliku interesovanje medija, a pri ulasku u zgradu UIO BiH Schmidt je kratko poručio da je došao podržati institucije Bosne i Hercegovine.

LIDER