Schmidt: Vrijeme za političko manipuliranje je završeno

christian schmidt pixsell 1 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozdravlja produženje EUFOR-ove misije ALTHEA, odobrene 2. novembra, te ponavlja stav iznesen u njegovom izvještaju Vijeću sigurnosti UN-a da je EUFOR-ova misija ALTHEA i dalje suštinski faktor u osiguranju sigurnosti i stabilnosti u BiH.

Na Twitter kanalu OHR-a navodi se da visoki predstavnik od svih stranaka u BiH očekuje da ubrzano krenu s formiranjem vlasti koje će se pozabaviti ključnim izazovima, uključujući i uklanjanje diskriminacije iz izbornog sistema u skladu s odlukama Evropskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, te poboljšanje integriteta izbornog procesa.

ČITAJ JOŠ:  Kristijan Šmit: 9. januar 2024. u tom okviru i na taj način se neće dogoditi

– Predizborna kampanja je završena. Vrijeme za sračunato političko manipuliranje što smo, nažalost, vidjeli i tokom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, je završeno. Sada je vrijeme da se uradi konkretan posao koji građani BiH očekuju: ispunjavanje uslova za integraciju u EU, podsticanje ekonomskog razvoja, ublažavanje posljedica inflacije i zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz zemlje – rekao je visoki predstavnik.

GODISNJICA
MARKETING