SDA ZENICA: Tragikomična figura Kasumovića, majstora političke obmane koji ima problem s vlastitim mišljenjem

SDA ZENICA: Tragikomična figura Kasumovića, majstora političke obmane koji ima problem s vlastitim mišljenjem

PROMO – IZBORI 2016 – Predizborne političke aktivnosti Stranke demokratske akcije zenička javnost je već prepoznala kao pro-političke, to jest kao kampanju kojom se orijentiramo isključivo ka zajednici s ciljem njenog informiranja o političkoj platformi i planovima za naredne četiri godine. Javnost je primijetila kako se SDA političkim oponentima bavi samo sporadično, jer su napadi političkih protivnika u pravilu pucnji u prazno.

U posljednjih nekoliko dana pojedini politički oponenti ulažu zadnje atome energije kako bi napali Stranku demokratske akcije znajući da ona ima najveću podršku u biračkom tijelu i daleko najveću posjećenost na više od četrdeset predizbornih skupova koliko ih je do sada održano. SDA napadaju stranke i neki nezavisni kandidati samo zbog toga kako bi ušićarili pokoji glas u finišu predizborne kampanje, jer biračima u pravilu ne mogu ponuditi kvalitetan program i uvjeriti ih u ozbiljnost svojih obećanja. Vidljivo je to i u posljednjim pokušajima diskreditacije u vidu otvorenih pisama, konfuznih saopćenja i nervoznih reagiranja u kojima se Stranka demokratske akcije želi uvući u jalova i potpuno besmislena prepucavanja. Posebno je uočljivo da nas pojedini politički subjekti nastoje uvući u svađe, govor mržnje i uvrede kojima su u posljednje vrijeme pretrpane društvene mreže. No, u tome neće uspjeti, jer smatramo da je to socijalna bolest koju je najbolje liječiti ignoriranjem.

U ovakvoj predizbornoj zbrci posebno pada u oči tragikomična figura Fuada Kasumovića, majstora političke obmane. Političar KF ima problem sa vlastitim mišljenjem (o čemu svjedoče brojni video klipovi na internetu), i takvi u pravilu stavove i političke dresove mijenjaju preko noći. Takve su osobe u političkoj teoriji i praksi poznate kao subjekti bez političkog identiteta pa takvi ne mogu ni imati politički program. Da je ovo tačno svjedoči i njegova kampanja koja je u javnosti već prepoznata kao političko kockanje u cilju vlastitog bogaćenja. Na ovu posljednju kartu ulaže sve – od komičnih utopijskih obećanja, preko govora mržnje, pa do sumnjivo stečenog bogatstva. Političar KF ne bira sredstva – obećava projekte koje ne mogu pokriti svi budžeti u Bosni i Hercegovini, autokratski prijeti gašenjem institucija ne znajući ili ne želeći znati da gradonačelnik odgovara Gradskom vijeću i njemu polaže račune, a ne obrnuto. Pored toga, histerično se obrušava na Naidina Ahmetspahića te time pokazuje da mu ni po političkom, ni po moralnom, ni po ekonomskom kriteriju nije ni do koljena. Iako je u ovu kampanju uložio sve, političar KF neće uspjeti u svojoj političkoj obmani, jer birači znaju razlučiti ko su ozbiljni političari, a ko bleferi koji se žele dodatno obogatiti.

PRESS SLUŽBA SDA ZENICA

Pročitajte još: KASUMOVIĆ “Ljudi koji odu iz SDA hoće pojedinačno svoj prosperitet” (VIDEO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE