Portal 072info

SDP: Zašto je ZDK jedini u BiH bez testova na COVID-19?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Informacija Kriznog štaba ZDK o tome kako nema testova za obične građane te da se testiraju samo zdravstveni radnici i pacijenti sa simptomima zvuči nevjerovatno i alarmatno. 

Iako smo od ove nesposobne Vlade ZDK očekivali svašta ovakav odnos prema građanima u ovim kriznim vremenima samo pokazuje nedostatak znanja i bilo kakve vizije izlaska iz ove krize. Izostanak bilo kakve pomoći privrednoj aktivnosti, prijedloga izmjena zakona koji bi pomogli građanima i privredi ZDK a sa druge strane upošljavanje nepotrebnih a podobnih je nešto na što smo već i navikli ali ova nebriga za zdravlje građana je prešla svaku mjeru. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Bez namjere da politiziramo u predizborno vrijeme moramo ipak ukazati na činjenice koje su nažalost nepobitne. Za obične građane nema testova, Kantonalna bolnica je pred kolapsom, ljekari i sestre masovno oboljevaju, ambulante ne odgovaraju na pozive a zaraženi hodaju ulicom bez nadzora. 

Prema informacijama koje posjedujemo Ministarstvo zdravstva dalo je pismenu preporuku direktorima Domova zdravlja da se testiraju samo zdravstveni radnici i pacijenti koji trebaju biti hospitalizirani, gradjani koji imaju simptome neće biti testirani do daljnjeg jer nema testova. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Skupština ZDK nije u stanju 8 mjeseci stvoriti uslove za odrzavanje on line sjednica a rad Vlade se sveo na trošenje ionako slabo punjenog Budžeta. Za to vrijeme Vlada na čelu sa SDA i premijerom obilaze predizborne skupove, otvaraju fiskulturne sale od sredstava istih građana koji nemaju mogućnost testiranja uz prodavanje predizborne magle kao da su opozicija pa kada kao oni dođu na vlast biti će bolje. 

Gospodo, način na koji obnašate vlast je katastrofalan po građane ZDK. Dok se vi igrate Lokalnih izbora Kanton srlja u katastrofu neviđenih razmjera. Pozivamo vladajuću strukturu da se uozbilji jer situacija nije nimalo bezazlena, konsultujte struku, uvažite zdravstvene radnike i obezbjedite neophodne uslove građanima. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Potrudite se da ZDK dobije mjesto koje zaslužuje po svim kriterijima u odnosu na FBiH i BiH a ne da budemo dio crnih i negativnih trendova.

Građani umiru probudite se.

KO SDP ZDK

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Obavezno nošenje maski i ograničeno kretanje u FBiH na snazi i narednih 14 dana

Portal 072info

Evo kada kreće vakcinacija protiv gripe u FBiH

Portal 072info

Zdravstveni radnici na izmaku snaga, neophodna nova zapošljavanja

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME