Sead Kolašinac među pet najtalentovanijih lijevih bekova svijeta

imageSead Kolašinac u posljednje vrijeme igra zaista odlično u ekipi Schalkea. Novi Zmaj, koji je u selekciji Safeta Sušića debitovao u prijateljskom duelu s Argentinom, oduševio je fudbalsku javnost u Njemačkoj.
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Tek sada možemo vidjeti kakav posao je odradila administracija Fudbalskog saveza BiH, ali i selektor Sušić, kada su Kolašinca privoljeli da napusti mladu selekciju Njemačke, za koju je do tada nastupao, te da se pridruži Zmajevima.

Posljednje u nizu priznanja za njegov izvrstan rad stiglo je od njemačkog portala Fusballtransfers.com, koji ga je izabrao među pet najtalentovanijih lijevih bekova svijeta.

Osim njega, u odabranom društvu našli su se sjajni Luke Shaw iz Southamptona, Jetro Williems iz PSV-a, zatim Lucas Digne iz PSG-a, kao i Brazilac Fabinho iz Monaca. Ovo ujedno predstavlja i veliko priznanje za Bosnu i Hercegovinu.

“Na početku svoje profesionalne karijere izborio se za status prvotimca u Schalkeom defanzivnom dijelu tima. Najbolje se snalazi na lijevoj strani odbrane, na beku, gdje do izražaja itekako dolazi njegova dinamika i izražen osjećaj za igru prema naprijed. To smo najbolje uvidjeli na utakmici pretprošlog kola protiv Hannovera kada je sjajno asistirao Jefersonu Farfanu”, istakao je novinar navedenog portala.

Podsjetio je da je Kolašinac prošao sve omladinske selekcije Njemačke, ali i da je u budućnosti odlučio nastupati za Bosnu i Hercegovinu. Izrazio je žaljenje zbog ove odluke, jer smatra da igrač, koji je rođen u Karlsruheu, mogao je u budućnosti zaigrati i za A tim Elfa.

(sport.ba/vijesti.ba)