Sebija Izetbegović: Moja akademska karijera je neupitna, tužit ću sve koji su tvrdili drugačije

1091127 sebija izetbegovic konferencija za novinare foto printscreen ls 740x389 1
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Sebija Izetbegović poručila je da je njena akademska karijera neupitna te da će tužiti sve one koji su tvrdili drugačije u pokušaju narušavanja njenog ugleda.

Izetbegović se našla u centru javnosti nakon što se saznalo da je upisala prvu godinu postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ali da ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje vjerodostojnost o indeksu niti položenim ispitima.

ČITAJ JOŠ:  Pogledajte kako je Sebija branila Bakira od pitanja građanke: “Pojma vi nemate”

Ona je na svom Facebook profilu podijelila intervju koji je dala za N1 prije nekoliko dana gdje je govorila o tome šta se trenutno dešava nakon što je Tužilaštvo KS potvrdilo da je formiralo predmet te da će se provjeriti njeno obrazovanje.

Ona je tada kazala da je krajnje vrijeme da Tužilaštvo uradi provjeru i da se prekine ova “odvratna i agresivna hajka” koja je usmjerena prema njoj.

Istakla je i da je svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na nju, ali i da joj je drago da će se svi, kako je kazala, uvjeriti da ove napade vode oni koji su preko veze završavali fakultete, pa i ne znaju kako se istinski ostvaruje akademska karijera.

ČITAJ JOŠ:  Prof. dr. Izetbegović: Gavrankapetanović zaključao kantonalnu bolnicu i neće da liječi oboljele, strašno

– Moja akademska karijera je neupitna i tužiću sve one koji su tvrdili drugačije u pkušaju narušavanja mog ugleda – napisala je Sebija Izetbegović na svom Facebook profilu.

GODISNJICA
MARKETING