Sebija Izetbegović “udara” i po kolegama: Tvrdila da dr. Drljević nema licencu, i opet slagala!

Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), javnosti ne odgovara na konkretna pitanja, ali zato itekako zna omalovažavati ljude. Čak i svoje kolege. Među njima je bio i ugledni ljekar infektolog Ednan Drljević.

– Uvrede na račun doktora Drljevića, kojeg ona naziva penzionerom, čovjeka koji je prije šest mjeseci otišao u penziju, ona se nad njim non-stop „iživljava“, vrijeđajući ga da nema licencu. Prvo, da bi bio član Kriznog štaba, uopće ne treba imati licencu. U Krizni štab mogu ja zvati i čovjeka od 90 godina, jer je to savjetodavno tijelo – kazao je nedavno za portal „Avaza“ Haris Vranić, ministar zdravstva Kantona Sarajevo, koji je i sam bio meta Izetbegović.

No, navikle su Sarajlije na optužbe bez uporišta Sebije Izetbegović.

„Avaz“ je došao u posjed dokumenata – licence na kojoj se jasno vidi da je uglednom dr. Drljeviću produžena licenca. Naime, Ljekarska komora Kantona Sarajevo 15. marta 2021. godine produžila je licencu dr. Drljeviću sa rokom važenja od jedne godine, odnosno do 15. marta 2022. godine.

– Utvrđeno je da imenovani ispunjava uslove za produženje – obnovu odobrenja za samostalni rad – licencu – stoji, između ostalog, u rješenju.

Licencu je potpisala predsjednica komore prof. dr. Ksenija Miladinović.

IZVORAvaz
Prethodni članakU kojoj mjeri “plavo svjetlo” digitalnih ekrana oštećuje naš vid
Sljedeći članakHoror: Žena se zapalila u bolnici, na COVID odjelu!