Portal 072info

Sedam načina na koje možete iskoristi čaj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Znate li da čaj ne mora biti samo napitak. Iskoristiti ga možete i na brojne druge načine u svom domu ili u kozmetičkim ritualima koji njeguju kožu i kosu.

  1. Osvježava zrak i uklanja neugodne mirise. Za razliku od jeftinih osvježivača zraka, listići čaja neće opteretiti vaša čula. Uz to će upiti neugodne mirise, a neće ih samo zamaskirati. U čajnu vrećicu stavite nešto cimeta, listića nane i i sušene korice limuna, pa nekoliko njih stavite u automobil ili ormar kako biste održali ugodnu aromu prostora.
  2. Održava zdravlje sobnog bilja. Zakopajte listiće upotrijebljenog čaja u zemlju sobne biljke, najbolje odmah pri vrhu. Čaj sadrži male količine dušika, koji se ponaša kao đubrivo. Uz redovno zalijevanje biljke, hranjive vrijednosti iz čaja će se pravilno prenijeti po cijeloj zemlji biljke i tako je ojačati.3. Smanjuje crvenilo lica. Napunite flašicu s raspršivačem ohlađenim zelenim čajem i poprskajte kožu svježe umivenog lica, a potom pustite da se osuši na zraku. Antioksidansi u čaju će umiriti iritiranu i suhu kožu.

    4. Olakšava čišćenje kamina.
    Upotrijebljene listiće čaja bacite na ohlađeni kamin prije nego što planirate očistiti. Mokri listovi će se zalijepiti za pepeo i spriječiti njihovo širenje zrakom prije nego što ih bacite u vrećicu za smeće.5. Pomaže u pranju posuđa.Napunite prljavu tavu ili lonac vrućom vodom u koju ste stavili nekoliko iskorištenih vrećica čaja, i pustite da stoji preko noći. Tanini iz čaja podignut će prljavštinu na vrh, i tako olakšati pranje posuđa.6. Oživljava kosu. Prelijte ohlađeni, ali svježe napravljeni čaj preko kose, pustite da tako stoji 10 minuta, pa operite kosui stavite regenerator na uobičajeni način. Zeleni čaj potiče rast kose, a crni daje kosi ekstra dozu sjaja.7. Boji prljavi stolnjak. Kamuflirajte mrlje od prolivenog pića i hrane s bijelog stolnjaka ili platnenih salveta tako što ćete ih obojiti u kupki na bazi čaja. U zdjeli namočite vrećice čaja na 20 minuta (jedna čajna vrećica za svaku šoljicu vode), pa ubacite tkaninu dok ne poprimi željenu boju. Imajte na umu da će stolnjak izgledati tamnije kada je mokar.
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6