Sedam savjeta koji će vam začiniti seksualni život

Kinky, odnosno “zločesti” seks nekom se može učiniti obojnim s obzirom da uključuje puno toga, od vezivanja do igranja uloga, ali takav seks ne znači nužno i sadomazohizam.

Vi određujete razvoj situacije i granice do kojih ste spremni ići. Izlazak iz zone komfora u spavaćoj sobi može biti težak, ali razloga za strah, ako je to nešto što stvarno želite, nema. Probavanje novih stvari prirodni je dio seksualnog razvoja, a nove stvari mogu biti zabavne. Ako ste novi u svijetu “zločestog” seksa i ne znate kako krenuti u nastavku pročitajte nekoliko korisnih savjeta:

Ovakav seks za svakog je različit

To je oblik igre. Radi se o pojmu koji uključuje sve – od sadomazohizma do vezivanja, fantazije, seks- igračaka… Oni koji vole sado-mazo pronalaze zadovoljstvo u nanošenju ili primanju boli, za vezivanje je jasno na što se donosi, a nekima će dovoljno ubacivanje primjerice vibratora u seksualni život s partnerom. Dakle, pojam “kinky” različit je za svaku osobu, ovisno o njenim vrijednostima i onome šta voli raditi u krevetu.

Komunikacija, povjerenje i suglasnost su ključni

Komunikacija je ključna za svaku seksualnu aktivnost, ali je još važnija kada odlučite izaći iz svoje zone seksualnog komfora. Bitno je s partnerom razgovarati o onome što vi jeste i što vam je ugodno. Ako prethodno jasno ne iskomunicirate stvari koje bi vam mogle smetati i ono što vas brine, vaše iskustvo vjerojatno neće biti najbolje. Čak i ako odlučite isprobati “zločesti” seks s vašim dugogodišnjim partnerom, trebate razgovarati i priopćiti mu vaša ograničenja te dogovoriti način kako ćete tokom postavljati granice.

Obavezno prethodno postavite granice

Ako vas neko veže tokom seksa, vjerovatno želite u tim trenucima biti na istoj valnoj duljini. Postavljanje osnovnih pravila i granica (kao što je određivanje sigurne riječi kojom ćete sve prekinuti) sigurno će pomoći da vam takav seks na kraju bude ugodno iskustvo. Kako započeti razgovor o granicama? Krenite sa sastavljanjem popisa da/ne/možda. Ovaj popis će biti i odličan način da vaš partner i vi provjerite što volite, a što ne volite, što želite isprobati, a što ne.

Provedite istraživanje

Cavanah smatra da čitanje knjiga o ovoj tematici može pomoći u krevetu. Primjerice, mogu vam pomoći da shvatite koje su vaše fantazije i voditi vas u pravom smjeru da dođete do saznanja što želite i što vam je potrebno da to dobijete. Osim čitanjem, istraživati možete i pomoću razgovora s vašim prijateljima i partnerom.

Krenite polako

Većina početnika neće samo odjednom zaroniti u svijet sadomazohizma i to je sasvim u redu i očekivano. Dobar početak može biti kupnja neke seks-igračke i razgovor s partnerom o tome kako je zajedno koristiti. Razmislite o vlastitim fantazijama – volite li igrati uloge? Ako da, kakve uloge? Volite li biti vezani? Ili pak volite vezati partnera? Početak neće biti lak i zato prije svega trebate biti obazrivi prema samoj sebi na vašem putu istraživanja na što ste spremni u krevetu.

Prvi pokušaj vjerovatno neće biti spektakularan

Kao i u većini drugih stvari, i u svijetu “zločestog” seksa važna je praksa. Jednostavno je, što ga više budete prakticirali postajat ćete bolji. Također, što bolje iskomunicirate stvari bit ćete bolji u onome što odlučite isprobati. Ne očekujte velike stvari već prvi put – s vremenom ćete bolje upoznati i sebe i partnera i seks će biti sve bolji i bolji.

Raznolikost je začin života

Isprobavanje novih stvari je odlično za zdrav i ugodan seksualni život. Ne morate, naravno, postati dominatorica, ali izlazak iz zone komfora na siguran, usuglašen način bit će super za vaš seksualni život i dobit ćete priliku pronaći nešto novo što volite.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE