Portal 072info

Sedmi Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva

U četvrtak 12. oktobra 2017. godine počinje sedmi Sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno narodnog stvaralaštva “OPEN΄S – Zenica. Ovogodišnji sajam održat će se pod parolom “Vrijeme je za mlijeko”.

Sajam će se održati na Trgu Alije Izetbegovića i trajati će do 15. oktobra 2017. godine.

Na oko 2500 m² natkrivenog prostora svoje će proizvode izložiti oko 250 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine. Također, ove godine na sajmu prvi puta učestvuje preko 25 izlagača iz Hercegovine.

Pored izložbenog dijela sajma pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički program za posjetioce. U sklopu svečane ceremonije otvaranja nastupiti će preko 200 učesnika koji će se predstaviti folklorno-plesnim numerama, pjesmom sevdalinkom u izvođenju zeničkih sevdalija a nastupit će i instrumentalni solisti na tradiocionalnim drvenim instrumentima kao što su saz, šargija, frula i usna harmonika. Za najmlađe posjetioce je pripremljen dječiji sevdah fest i igrokaz.

U svrhu promovisanja i podrške poljoprivrednoj proizvodnji Grad Zenica i ove godine učestvuju u sajmu u svojstvu generalnog pokrovitelja.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box