SEDMIČNI RETROVIZOR: Šta je obilježilo proteklu sedmicu?

SEDMIČNI RETROVIZOR: Šta je obilježilo proteklu sedmicu?

Mlada-reprezentacija-BiH

U ovosedmičnom retrevizoru donosimo vam sadržaje koji su obilježili proteklu sunčanu sedmicu.

Sport

Proteklu sedmicu obilježilie su sportske vijesti. Prva vijest stigla je od krovne kuće fudbala FIFE da se državama koje su izborile nastup na svjetskom prvenstvu zabranjuje internacionalni nastup prije 25-tog maja ove godine. Po svemu sudeći neke države se neće držati ovog pravila, dok će reprezentacija Bosne i Hercegovine postupiti po pravilima FIFE. Tu nije bio kraj vijesti o reprezentaciji. Iz švicarskog grada Nyona stigla je novost koja je oduševila sve Bosance i Hercegovce: UEFA je svrstala BiH među devet reprezentacija koje će biti nosioci grupa. 

 Tehnologija

Populatni Twiter objavio je kako je njihova platforma za video snimke do šest sekundi pretekla Facebook-ov Instagram. Razlog veće upotrebe Vimea jeste ograničenje snimka na šest sekundi što se smatra dovoljno karatkim da bi se usmjerila pažnja posjetioca. Instagram omogućava snimke do 16 sekundi što je znatno veće od granice koju su odredili stručnjaci koji promatraju ponašanje korisnika.

 Aktivizam

I ove sedmice neformalna grupa mladih građana pod nazivom „O2 za 072“ po sedmi put je upriličila Flash mob gdje su odali minutu šutnje za preminuli čisti zenički zrak.

Aktuelno

Da Zenica počinje da poprima epitete grada sa dobrim mjestima za nočni izlazak dokazuje i novootvoreni Caffe bar „Bass“ na adresi Londža 59. Novi moderan izgled, topao i ugodan ambijent definitivno će predstavljati osvježenje u ugostiteljstvu našeg grada. Kako kažu za sebe cilj im je pristupačnim cijenama i ugodnim osobljem primamiti sve one koji provode popodne u ovakvim objektima. Sigurni smo da će Caffe bar „Bass“ biti jedan od onih o kojem će se pričati.

Radovi na GGMu se sve više približavaju najvažnijoj dionici u Sarajevskoj ulici koja se spaja sa Školskom i ulicom Aska Borića. Zbog pomenutih radova u ovoj i narednoj sedmici dolazilo je do kartkih obustava saobraćaja s ciljem izvođenja radova

Prvi snijeg

Nestanak struje u petak u gradu i prigradskim naseljima kao da je najavio prvi ovogodišnji snijeg. Prema procjenama meteorologa očekuju se intenzivnije sniježne padavine. Što bi naši stari rekli „Vrijeme vremenu odgovara.“

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica