Portal 072info

SEDMIČNI RETROVIZOR: Dešavanja koja su obilježila zadnju januarsku sedmicu

ret

Sedmice brzo prolaze a mi smo došli do još jednog u nizu sedmičnog retrevizora. Šta se to dešavalo u našem gradu pa i šire?! Ono što ste možda propustili ili ako niste, vrijeme da se podsjetite.

Akcija koja je obilježila proteklu sedmicu a koja je rijetkost u našoj sredini jeste “Pješačenjem do zdravlja”. Članovi planinarskog društva “Željezara Zenica” organizovali su treću akciju pješačenja pod motom “Svi na Smetove”. Ovo je bila prilika da se svi oni koji su bili slobodni u subotu opuste van gradske buke i okruženja na oazi čistog zraka – Smetovima.

Često se nađemo u prilici da nam je potrebna ljekarska pomoć, a oni koji bi nam trebali pružiti istu i biti pri ruci nemaju osnovnih uslova za rad. Pozitivan primjer, koji je imao zadatak da eliminiše pomenuto dolazi nam iz Javne ustanove Dom zdravlja Maglaj. Kantonalni odbor SBB BiH ZDK donirao je opremu ovoj ustanovi u iznosu od 3.000 KM, a u opremu su uključeni sanitetski marerijal i medicinske uniforme.

Oko najbitnije sporedne stvari na svijetu – nogometu u našem gradu stvari se ovih dana ne stišavaju. Priče o dolasku novih igrača, najave uprave i pisanja medija pobudile su radoznalost svakog Zeničanina. Postavlja se pitanje: “Kakva to pojačanja dolaze u NK Čelik”? Trenutno se šuška oko dva imena Poljakom i Majkićem, a ko će na kraju uskočiti u dres crveno-crnih još je neizvjesno.

Sve smo bliže toplijem vremenu polako se izvlačeći iz sumorne zime, a otvaranje ugostiteljskih objekata i sadržaji koji oni nude to uveliko prate. Za kraj vam najavljujemo koncert u Ekor Clubu u kojem gostuje popularni Allegro Band. Planirano je da se koncert održi 22 februara, sa cijenom ulaza 10 KM, a ovo će biti sigurno događaj koji će obilježiti kratki mjesec februar.

Do slijedeće sedmice, budite pozdravljeni.

Podijelite članak