3C587D4E 9E99 43BA B7F9 ED01746E4591
AUTOR: K.H.
DATUM: lip 29, 2021 @ 8:35
KATEGORIJA: Sport / Svijet
FIXGEHALT

Haris Seferović je sinoć bio junak Švicarske koja je senzacionalno izbacila Francusku nakon penala u osmini finala Eura.

Iskusni 29-godišnji napadač je najprije u 15. minuti doveo Švicarce u vodstvo, a nakon što su Francuzi u drugom poluvremenu postigli tri gola činilo se da će to biti kraj za Švicarsku.

Ipak, Seferović je svojim drugim golom u 81. minuti dao nadu Švicarcima za povrataka u meč, a u 90. minuti Mario Gavranović je pogodio i odveo susret u produžetke.

Seferović je sa tribina stadiona u Bukureštu imao veliku podršku porodice. Napadača bosanskih korijena sa tribina su podrile supruga Amina i kćerka Inaya.

Seferović, čiji su roditelji iz Sanskog Mosta, ponosno ističe svoje porijeklo, a na laktu ima istetovirane konture Bosne i Hercegovine sa ljiljanima.

Ukoliko je i pored toga neko sumnjao u njegovu ljubav prema domovini roditelja, nakon sinoćnjih fotografija koje je objavila njegova supruga nema nikakve dileme.

Njegova jednoipogodišnja kćerka, iako ima zapadnjačko ime, uči pričati bosanski jezik. Na dresu joj je pisalo “babo”, a tokom meča je Harisa sa tribina i dozivala tim riječima.

Podsjetimo, Švicarska je slavila rezultatom 5:4 nakon penala i prošla u četvrtfinale Eura.

LIDER