Semir Osmanagić: Posljednji vikend oktobra bio rekordan po posjetama

Semir Osmanagić: Posljednji vikend oktobra bio rekordan po posjetama

Osnivač Fondacije “Bosanska piramida Sunca” Semir Osmanagić često govori o broju posjeta gradu Visoko.

Kako je istakao, posljednji vikend oktobra donio je nove rekorde po broju posjeta Bosanskoj dolini piramida u ovom dijelu godine. 

– Prelijepo vrijeme uz temperature od preko 20 stepeni privuklo je mnogobrojne goste da posjete Prahistorijski podzemni kompleks tunela Ravne, kao i Arheološko – turističko – sportski park “Ravne 2”, lokacije u Kompleksu Ravne koje nikada u ovo doba godine nisu bile punije – navodi Osmanagić.

Istakao je da gosti iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Turske i drugih zemalja, uživali su u posjetu tunelima Ravne, dok je park “Ravne 2” bio ispunjen gostima, ali i brojnim aktivnostima.

Predivan izlet

Među posjetiocima ove nedjelje smo sreli i Vjekoslava Kramera, čuvenog Vjeku kuhara, koji je sa svojim ljubimcem na četiri noge obilazio lokacije i divio se svemu što je mogao da vidi, dok je za sve lokacije posvetio posebno vrijeme, pa je uz obilaske najviše vremena proveo u Aleji suvenirnica, gdje je svaku suvenirnicu obišao i provjerio šta to nude ljudi koji su vlasnici ovih dućana.

U parku “Ravne 2” gosti su uživali u brojnim sadržajima koje nudi najljepši park u ovom dijelu Evrope, mališani koji se bave tekvandoom (taekwondoom) imali su predivan izlet u parku ispunjen igrom, ali i treninzima, dok je u Regionalnom teniskom centru trenirao i naš teniser Aldin Šetkić. 

Novi tereni

Dodao je da novi tereni za basket i odbojku također su ove nedjelje bili ispunjeni sportistima, a na basket terenu je održan i interesantan turnir.

– Iako je jesen već stigla, prelijepo vrijeme i jako ugodne temperature za ovo doba godine u Kompleks Ravne privlače i dalje brojne goste, a vrijedni uposlenici i vodiči se maksimalno trude da goste dočekaju, pokažu im sve zanimljivosti, dok gosti zadovoljni napuštaju najposjećeniju turističku lokaciju u Zeničko – dobojskom kantonu – rekao je on. 

Avaz

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica