ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ Napad na novinare je napad na slobodu u Bosni i Hercegovini!

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Napad na novinare je napad na slobodu u Bosni i Hercegovini!

Ako je napad na Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije iz Bijeljine pokušaj ubistva ,kako ga već neki karakterišu, onda se pod hitno,od strane vlasti i zakonodavnih organa mora izvršiti analiza slobode govora i slobode novinara u našoj državi, zapravo slobode u našoj domovini uopće!

Milorad Dodik je čovjek koji je prvi reagovao na ovaj događaj i koji je osudio napad na novinara njemu omražene televizije što je veoma indikativno.

ČITAJ JOŠ:  Biciklisti se tužni vraćaju u Beč: Bosanci sa austrijskim pasošima nisu mogli ući u domovinu

Novinarstvo i javna riječ su jedan od stubova slobode uopće u jednoj državi, oni su i korektivni faktor vlasti. Ako se novinari napadaju, šalju na robiju, ubijaju, onda je jasno da u tom društvu nema niti slobode za druge ljude, a sve u cilju da vlastodršci rade šta žele, bez da im iko proturječi.

Pred nama je predizborna kampanja u kojoj su novinari jedni od glavnih aktera ovog, za sudbinu naših naroda, najznačajnijeg perioda za BiH nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

ČITAJ JOŠ:  MO BiH se oglasila o pokrivenoj vojnikinji Emeli: Svako vojno lice uvažava sva prava

Novinari su vox populi – glas naroda, oni novinari koji svoj posao obavljaju etično i profesionalno.
U nekim državama novinarstvo je posao koji rade samo sposobni i hrabri. Bez obzira na novinarstvo u BiH niko nema pravo suditi novinaru i njegovom novinarstvu u nekom ćošku slijepe ulice i na način kako je to učinjeno Vladimiru Kovačeviću, bez obzira da li se slagao sa njegovim stavovima ili ne.

Očekujemo da pravosudne institucije munjevito reaguju i privedu pravdi sve aktere, i izvođače ali i naručioce ovog gnusnog čina.

ČITAJ JOŠ:  Otvoren Muzej kanabisa i to preko puta policije

Riječ je moć i zbog toga nekada sudbina novinara postane fatalna. Država mora znati zaštiti one koji u svojim perima možda brane budućnost naše domovine.

GODISNJICA
MARKETING