Portal 072info

ŠEMSUDIN MEHMEDOVIĆ Napad na novinare je napad na slobodu u Bosni i Hercegovini!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Napad na novinare je napad na slobodu u Bosni i Hercegovini!

Ako je napad na Vladimira Kovačevića, novinara BN televizije iz Bijeljine pokušaj ubistva ,kako ga već neki karakterišu, onda se pod hitno,od strane vlasti i zakonodavnih organa mora izvršiti analiza slobode govora i slobode novinara u našoj državi, zapravo slobode u našoj domovini uopće!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Milorad Dodik je čovjek koji je prvi reagovao na ovaj događaj i koji je osudio napad na novinara njemu omražene televizije što je veoma indikativno.

Novinarstvo i javna riječ su jedan od stubova slobode uopće u jednoj državi, oni su i korektivni faktor vlasti. Ako se novinari napadaju, šalju na robiju, ubijaju, onda je jasno da u tom društvu nema niti slobode za druge ljude, a sve u cilju da vlastodršci rade šta žele, bez da im iko proturječi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pred nama je predizborna kampanja u kojoj su novinari jedni od glavnih aktera ovog, za sudbinu naših naroda, najznačajnijeg perioda za BiH nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma.

Novinari su vox populi – glas naroda, oni novinari koji svoj posao obavljaju etično i profesionalno.
U nekim državama novinarstvo je posao koji rade samo sposobni i hrabri. Bez obzira na novinarstvo u BiH niko nema pravo suditi novinaru i njegovom novinarstvu u nekom ćošku slijepe ulice i na način kako je to učinjeno Vladimiru Kovačeviću, bez obzira da li se slagao sa njegovim stavovima ili ne.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Očekujemo da pravosudne institucije munjevito reaguju i privedu pravdi sve aktere, i izvođače ali i naručioce ovog gnusnog čina.

Riječ je moć i zbog toga nekada sudbina novinara postane fatalna. Država mora znati zaštiti one koji u svojim perima možda brane budućnost naše domovine.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME