Šemsudin Mehmedović u Travniku: Ovo je najljepša zemlja na svijetu

Šemsudin Mehmedović u Travniku: Ovo je najljepša zemlja na svijetu

Gost večerašnjeg predizbornog skupa u travničkom naselju Kalibunar bio je poslanik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović.

Mehmedović se naglasio da u Travnik nije došao “po glasove” kako je to popularno ovih dana, nego je došao zamoliti Travničane da glasaju za kandidate Općinskog odbora SDA Travnik jer se radi o najkvalitetnijoj listi od svih ponuđenih u ovome gradu:

“Došao sam da vas prvenstveno zamolim da izađete na izbore, da birate najbolje, da obezbijedite političku stabilnost. Neko reče da je premijer Lendo dobar zato što je iz Travnika. Evo, ja bih ga rado vidio kao premijera Zeničko-dobojskog kantona, on je kvalitetan, dobar premijer i on zna, a to što je iz Travnika to mu je još bolje, to mu je plus.

Želim večeras da govorim o dvije stvari, a prva je nezadovoljstvo boračke populacije: Uglavnom se to svodi na „eto kriva je SDA“.

Sve što je od boračkih zakona usvojeno usvojila je SDA, a ako je ostalo nezbrinuto 1.000, 2.000 ili 5.000 nezbrinutih boraca – to samo SDA može riješiti, upravo zato što su oni vezani za ideju Bosne i Hercegovine.

Drugo pitanje koje je teško opteretilo ovu našu državu je odlazak mladih iz Bosne i Hercegovine, čitave porodice nam odlaze. Kako to zaustaviti?

Vjerujte mi da je to jedan propagandni projekat neprijatelja Bosne i Hercegovine koji žele napraviti ambijent i atmosferu da mogu da tvrde da nema života u Bosni i Hercegovini, da odavde treba seliti, bježati… A kud ćemo? Ovo je naša zemlja! Ko će graditi ovu zemlju, ko će je braniti nego naši građani.

Ovdje ima života, pogotovo vama mladima. Ovo je najljepša zemlja na svijetu! Za nju se vrijedi boriti. Za nju se ginulo i ginut će ako treba kako bi se odbranio svaki kamen ove zemlje.

Molim vas da vodite računa o pet stvari: Razvijajte elektronsku upravu da se izbjegne korupcija, to opterećuje bh. društvo, čini nepravdu u društvu, razvijajte i brinite se o sredini u kojoj živite, o ekologiji. Čuvajte ovu zemlju, čistite je i uređujte jer ovo je naša zemlja, mi nemamo bolje. Ovo je najbolja zemlja na svijetu. Treće, razvijajte privredu. Svi vi kandidati koji prođete u parlamente i vlade budite servis onih koji su hrabri da razvijaju privrednu aktivnost, kako u općini, kantonu, tako i u čitavoj državi Bosni i Hercegovini. Četvrto, pogotovo vi u Travniku: Čuvajte kulturno historijsko nasljeđe koje smo naslijedili od naših predaka. Razvijajte i uređujte turizam, od toga možete svi živjeti. Peto: Vodite računa o kadrovima, o svojim kadrovima, o mladim kadrovima. Napravite prirodnu promjenu, generacijsku promjenu kadrova jer mi se čini da su se mnogi umorili. Njihova mjesta treba da naslijede mnogo mlađi kadrovi. Eto šanse za mlade, izbori su šansa” – rekao je Mehmedović

 

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica