Portal 072info

Šeranić objasnio: Kako će izgledati donošenje novih restriktivnih mjera u BiH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

RS u ovom trenutku karakteriše nepovoljna epidemiološka situacija budući da je danas potvrđen najveći broj slučajeva zaraze virusom korona, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alen Šeranić.

Šeranić je podsjetio da su danas potvrđena 103 nova slučaja, najviše na istoku, u Bijeljini i Višegradu, te ukazao na potrebu da se poštuju mjere donesene da bi se spriječilo širenje virusa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Za očekivati je da se pojave žarišta virusa korona, jer je tako bilo i do sada”, rekao je Šeranić za RTRS, javljaju Nezavisne.

On je ukazao da lokalne zajednice treba da preuzmu odgovornost, a da na raspolaganju imaju Institut za javno zdravlje.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Trebinje, koje se suočilo sa povećanim prilikom pacijenata zaraženih koronavirusom, ima kapacitet da odgovori na situaciju, napomenuo je Šeranić i u tom kontekstu istakao da se u zbrinjavanje uključila i Univerzitetska bolnica u Foči. Šeranić je istakao da nema potrebe za restriktivnim mjerama u cijelom RS-u.

“Lokalne zajednice su te koje će djelovati. Mjere će se uvoditi u onim opštinama i gradovima gdje se pojavljuje žarište”, rekao je Šeranić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je naglasio da će biti izazova u predstojećem periodu i da treba paralelno organizovati zdravstvenu zaštitu: “Pripremamo se za suočavanje sa virusom ali i sa sezonskim gripom. Pripremamo COVID bolnicu na lokaciji stare hirurgije, razmišljamo o kapacitetima bolnica u Bijeljini i Istočnom Sarajevo, radimo organizaciju testiranja i nabavke vakcina protiv gripa.”

Podijelite članak
  • 14
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Distributeri nafte u RS neće dizati cijene goriva

072info.com

Šeranić: Moramo biti spremni za trenutak kad vakcine budu dostupne

072info.com

Korona odnosi živote u BiH: Preminuo 35-godišnjak bez drugih oboljenja

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME