Šest svakodnevnih stvari koje vjerovatno radimo pogrešno

Svakog dana obavljamo milione zadataka, a da ne razmišljamo da li ih radimo ispravno.

Međutim, ako pogledamo dovoljno duboko, možda ćemo otkriti da većina naših svakodnevnih aktivnosti može biti daleko jednostavnija, ugodnija, pa čak i zdravija. Ovo je lista od 7 stvari kojima se svakodnevno bavimo, a koje radimo pogrešno cijeli život, piše Bright Side.

Količina paste za zube koju koristimo

Dr. Gao Jye Teh, malezijski stomatolog koji studira na King’s College u Londonu, nedavno je podijelio nekoliko savjeta o oralnom zdravlju na TikToku koji su postali viralni. Objasnio je 6 miliona gledalaca kako izgleda prava količina paste za zube. To je otprilike veličine jednog zrna graška za osobe starije od 3 godine. Djeca s mliječnim zubima koja koriste više od količine paste za zube veličine zrna suočavaju se s najvećim rizikom, prenosi Tuzlanski.ba.

“To je zato što prekomjerna konzumacija fluora može izazvati estetski problem poznat kao dentalna fluoroza u razvoju zuba”, primijetio je stomatolog. Kozmetičke posljedice kreću se od manjih promjena boje, poput žutih i smeđih mrlja, do vidljivih udubljenja na zubima. 2

Cijeđenje u vrećicama čaja

Listovi čaja sadrže polifenole, mikronutrijente prisutne u brojnom voću, povrću i biljkama. Zbog velike količine taninske kiseline u njoj, sadržaj fenola u čaju je ogroman. I dok hranjive tvari u fenolu imaju protuupalna i antikancerogena svojstva, jedan veliki nedostatak povezan s ovim povišenim nivoima tanina je gorčina. Još više titrirajuće kiseline ima u tečnosti koja ostaje u vrećici čaja nakon što je natopljena tekućinom koja sama izlazi. Slučajnim puštanjem ove vinske kiseline u piće kada ga iscijedite, na kraju ćete dobiti mnogo gorku, kiseliju i kiseliju šolju. Osim toga, kompresovanje povećava vjerovatnoću da se rascijepi i ispusti lišće u čašu. Kao rezultat toga, biće oblačnije, što će vam učiniti manje prijatnim za ukus.

Način na koji pakujemo odjeću

Rolanje nečega je jedan od najboljih načina da uštedite mnogo prostora. To uključuje čvrsto smotanje odjeće i stavljanje u plahte u kofer. Odlično radi kada pakujete ruksak ili koristite kocke za pakovanje.

Odabir jaja

U zavisnosti od vrste piletine, jaja mogu biti različitih boja. Ali nema razlike u ishrani između smeđih i bijelih jaja. Jedina stvarna razlika je boja školjke i možda cijena. Ali druge stvari, poput toga šta kokoš jede i gdje živi, ​​utiču na ukus i ishranu jaja.

Kako odabrati puder

Boja vaše vilice je najjednostavnija na mjestu gdje se susreće s vašom vilicom. Također, ovo mjesto nije baš uočljivo, tako da testiranje pudera ovdje neće pokvariti ostatak šminke. Isprobajte 3 različite nijanse pudera na ovom području. Zatim odaberite podlogu koja izgleda kao da nije tu. Dobar je znak ako ne možete vidjeti njegovu osnovu.

Kako sušiti posuđe

Ako je ručnik koji koristite čist, dobro je da njime osušite posuđe. Kada koristite peškir, možete brzo i temeljito osušiti posuđe, a zatim ga odložiti. Rizikujete da dobijete pljesniv miris kada sušite posuđe naopako.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE