Šestero mrtvih u pucnjavi, napadač ciljao određene osobe

7560420B 33B4 4F86 BFFA CC3A9446E5C8
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Naoružani napadač, koji je djelovao sam, ubio je petero i ranio dvoje ljudi, među njima policajca, u ponedjeljak u saveznoj državi Kolorado, u Sjedinjenim Američkim Državama, a zatim je i on ubijen u obračunu s policijom.

Muškarac je u ponedjeljak poslijepodne pucao na nekoliko mjesta u Denveru i u obližnjem Lakewoodu, rekla je policija na konferenciji za medije održanoj kasno noću.

Napadač je prvo otvorio vatru u salonu za tetoviranje u Denveru, ubivši dvije žene i ranivši muškarca, dodala je u utorak policija u tom gradu, piše Reuters.

Zatim je otišao do kuće u Denveru, gdje je ustrijelio muškarca ispalivši u njega smrtonosni hitac.

Nakon toga se uputio u Lakewood, gdje je ubio još jednog muškarca u drugom salonu za tetoviranje, navodi policija, nakon čega je ušao u hotel, gdje je ispalio više hitaca u ženu koja je radila na recepciji i koja je podlegla povredama.

Zahvaljujući informacijama prikupljenim u prvom napadu, policija u Lakewoodu je identificirala počinitelja koji je naumio nastaviti svoj krvavi pohod. Riječ je o 47-godišnjem Lyndonu Jamesu McLeodu.

“Tada je došlo do nove razmjene vatre s našim službenicima i napadač je likvidiran”, rekao je u ponedjeljak navečer John Romero, glasnogovornik policije u Lakewoodu, dodajući da je počinitelj proglašen mrtvim na mjestu događaja.

“Policajka iz Lakewooda, koja je pogođena u okršaju i koja je ustrijelila napadača, bit će operisana, ali dobro je”, rekao je u utorak Romero.

“Prema našim informacijama, čini se da je napadač ciljao određene osobe”, rekla je policija u Denveru.