Severina komentarisala seksualno zlostavljanje i sporni snimak s jahte

Screenshot 4 45

Hrvatska pjevačica Severina je u razgovoru za Nedeljnik komentarisala teme o kojima inače ne govori. Osvrnula se na govor mržnje, seksualno nasilje i zlostavljanje, ali i politiku te i erotski snimak koji je prije nekoliko godina privukao ogromnu pažnju javnosti.

Severina je u intervjuu istakla kako podržava glumice Milenu Radulović, Danijelu Štajnfeld i Merimu Isaković. Naglasila je kako Radulović u početku vjerovatno nije bila svjesna koliku će lavinu pokrenuti.

“Milena sigurno nije bila svjesna, jer znam taj osjećaj srama. Nikad *nisam tražila da moja intima izađe vani. To je bio veliki šok. Dala sam onda dva intervjua povodom toga i to je bilo to. Bilo je teško, ali preživjela sam. U rok službe ili, što bi u Splitu rekli, tempi pasati. Ali eto, bila je to zabava, nekima i dan-danas. Pa kad mi nemaju što reći, onda mi spominju taj nesretni snimak s broda”, rekla je pjevačica.

Dodaje kako su članovi njene porodice, a onda i prijatelji i kolege reagovali na poseban način:

“Moja Lepa Smoje me je tada nazvala i rekla: ‘Mala, koji su to punjetari (splitski izraz za neodrasle mladiće)? Kad je ona stvar imala veze s moralom? Ko je to izmislija?’. Peki me je tad nazvao da me nasmije i rekao: ‘Pa ne možeš snimat sve u jednom kadru. Trebala si raskadrirat’…’ Arsen Dedić je pak krenuo telefonski razgovor na način: ‘Kolegice, čujem da vam treba filmska muzika?’ Mater je bila najpreciznija, rekla je: ‘Ajde ćerce, jednom ćemo se tome smijat’. I smijemo se danas. Ali tada nisam šest mjeseci izašla iz kuće. Prvo je bilo žaljenje, a onda osuda da sam to sama uradila radi popularnosti. Čitala sam da su i Mileni to spočitavali. Ali, kruha i igara… Pod rubriku zabava i show”, komentariše Severina.

Dodala je kako su ispovijesti zlostavljanih glumica veliko olakšanje za sve žene: “U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umjetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori. Eto i u tom slučaju se prelilo iz jedne zemlje u regiju. Jer princip je isti, sve su ostalo nijanse, rekao bi Đole. To je velika, velika stvar”.

IZVORKlix.ba
Prethodni članakUnatoč pandemiji, kineska ekonomija zabilježila ogroman rast od 18,3 posto
Sljedeći članakPrehrambene navike koje trebate izbjegavati kako biste smanjili rizik od srčanog udara