Severina: Želja mi je bila studirati u Sarajevu, a danas tu imam i najdražu ćevabdžinicu

Screenshot 2 54
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U ekskluzivnom razgovoru za portal Klix.ba Severina nam je otkrila zašto je baš izabrala Sarajevo, zbog čega se uvijek rado vraća u ovaj grad te u kojoj je ćevabdžinici jela najbolje ćevape.

BH Telecom povodom dočeka Nove godine priprema jedinstven program pod nazivom “Pozdravi staru i dočekaj novu 2022.”, a jedna od glavnih zvijezda tog spektakla je hrvatska pop pjevačica Severina.

Pjevačica nam je objasnila zašto je izabrala baš Sarajevo.

Na današnoj konferenciji za medije (Foto: Klix.ba)
Na današnoj konferenciji za medije (Foto: Klix.ba)

“Pa prije svega Sarajevo sam izabrala jer smo tu uvijek dolazili kao na ekskurziju. Mislim, život je kratak i onda želim da mi sve bude lijepo i zabava i imam tu sreću što se u stvari bavim s ovim od kad sam mala i što je to kad usporedim s nekim drugim zanimanjima i puno života i puno emocija i puno ljudi, puno upoznaješ ljude iz svih krajeva svijeta i nekako sve što mi se dogodilo u ovom mom poslu mi je bonus. I mogla sam ostati u Splitu i ono imati petero djece, što isto ne bi bilo loše, to ću u idućem životu. Onako, bit ću Heidi s pogledom na travu, na pašnjake i vrtne patuljke, ali u ovom, čini mi se da je sve kratko, tako da je izbor Sarajeva normalan, jer u Zgrebu sam kao doma. Sarajevo mi je kao prilika da negdje otputujem, obučem nešto lijepo i izađem iz trenirke”, našalila se Seve.

“Iskreno, kad sam vidjela scenarij i ekipu s kojom ću raditi, Halid, Vajta, Mirela i Laka znala sam da tu ima materijala za dobru zabavu. Ja sam sama smislila svoj scenarij i mislim da će se svi ludo zabaviti”, poručila je Seve i onda nam otkrila što je prvo napravila kad je došla u glavni grad BiH.

Na Baščaršiji
Na Baščaršiji

“U Sarajevu me je dočekao snijeg pa sam odmah sinoć odlučila prošetati ulicama ovog grada i uživati u snijegu jer ga u Zagrebu još uvijek nema. Međutim, inače kad smo u Sarajevo dolazili pravili smo turneju što se tiče ćevapa, znači Petica, Željo, Hodžić i ostali… Međutim, ostala sam vjerna Petici zbog toga što sam tamo imala i promociju svog albuma Zdravo Marijo 2008. godine, ali i prije smo tamo dolazili. Postoji anegdota, jednom prilikom smo tamo bili s Lošom i ekipom i ja sam bila na telefonu. U tom trenutku osoblje me je pitalo ‘Koliko ćete ćevapa?’, i sad ja nisam znala da postoji ono kao pet i 10, i ja sam rekla: ‘Molim vas, šest’ (smijeh). Tako da, jučer kad sam došla bilo je odmah 10 i bila sam jako sretna jer poznajem i vlasnicu koja je rođena na datum mog sina i inače su ljudi u Sarajevu jako pažljivi pa tako i kad sam rodila, ta vlasnica mi je poslala i poklon i sinoć smo se vidjele… Tako da, imam dosta prijatelja i poznanika u Sarajevu koje se veselim vidjeti“, kaže pjevačica.

U svojoj omiljenoj ćevabdžinici
U svojoj omiljenoj ćevabdžinici

Severina nam je otkrila i da joj je bila velika želja studirati u Sarajevu.

“Jedina mi je želja bila u stvari da studiram u Sarajevu i onda kako je tad bio rat i sve i ja sam već rano počela pjevati, čim sam završila srednju školu, tako da mi se ta želja nije ostvarila”, otkrila nam je Seve.

Kako nam je ispričala, vrijeme pandemije je iskoristila za rad na novom albumu.

“Za vrijeme pandemije svi smo nekako bili pali, ali sam srećom imala super prijatelje i oni su me tjerali da idem u studio. Doslovno smo snimali do neki dan i sretna sam i zadovoljna jer uvijek se tako usput događaju neke promjene koje ne očekuješ, ali koje su super za ploču i vjerujem da smo napravili odličan pop album”, kazala je.

Završetak albuma proslavila je ručkom na kojem je bio i njen suradnik Filip Miletić, a mnogi su to protumačili kao nešto više od prijateljstva.

“Filip i ja nismo u vezi (smijeh), ne hodamo i Filip i ja. Jednostavno ne čitam novine već dugo, nego mi jave prijatelji što pišu i onda kad smo vidjeli naslov kao ‘Kako dalje’, onda smo se smijali, jer ono, kao sad, završili smo ploču i sad ćemo raskinuti… Međutim, naša suradnja traje 10 godina, vjerojatno je moj razvod to potaknuo, ali to je toliko deplasirano. Uopće me više ne pitaju ni je li to istina ili nije, ali bolje da pišu o tome nego o nekim teškim stvarima o kojima se pisalo”, kazala nam je Severina i progovorila o svojoj borbi za skrbništvo nad sinom Aleksandrom.

“Inače, puno se pisalo o korupciji koja se događa u Hrvatskoj i koja je baš onako neočekivana, jer ono da ti netko oduzme dijete bez ikakvog razloga… Mislim, ja sam to znala i ovako i imala sam sve dokaze i onda neki Zdravko Mamić koji pobjegne u BiH otkrije kako to sve funkcionira. I moram reći da sam jako sretna jer nakon što sam ja progovorila o svemu, primam puno poruka od majki iz BiH, jer je ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece i mladih grada Zagreba Gordana Buljan Flander napokon dala ostavku. Naime, ona je podučavala sve centre za socijalnu skrb, policiju u BiH, Crnoj Gori, Srbiji i u Makedoniji, tako da se ta praksa otuđivanja djeteta od majke, zapravo ta praksa koju je ona u stvari nazvala da majke otuđuju djecu… To je bila jedna strašna tema za koju dok se ne nađete u njoj ne znate koliko je teško. Zapravo, sve je korupcija, oni su svi uvezani, od poliklinike, škole, sudova… a sve je to zbog novaca”, tvrdi Severina.

Severina danas u Sarajevu
Severina u Sarajevu

“Drago mi je što je moj glas doprinos tome da se napokon ta koruptivna hobotnica počne odmotavati, međutim treba još raditi na tome, ali je teško što u cijeloj toj priči najviše stradavaju djeca i to nije borba ega dva roditelja, to je općenito ili pretežno, muški roditelj, mada nije pravilo, koji je u moći, koji ima novaca, koji zna kako će to raditi“, ispričala nam je Seve.

Okrenuli smo se za kraj razgovora i malo pozitivnijim temama, pa nam je Severina otkrila da će njen sin Aleksandar s njom provesti praznike.

“Aleksandar će provesti sa mnom Božić, imamo predivne zimske praznike, i mama mi je tu. Bit ćemo kod mene u Zagrebu onda ćemo otići par dana na Plitvice i onda idemo u Crnu Goru za doček Nove godine“, otkrila nam je Seve.

“Ljudima želim da istraju u ovim vremenima i da budu svoji i sretni, nekako sreća znači da imamo sve u sebi, i ljubav i radost, i da se moramo vratiti u te dane kad nam je glava bila praznija, ali kad smo bili puno čišći, a to je ono 17-18 godina“, poručila je Seve.

Inače, Severina nam je za kraj kazala da već radi na spotovima za novi album koji će ugledati svjetlo dana početkom iduće godine.