Portal 072info

SFF: Kako do ulaznica i kakav je plan u slučaju kiše

Još osam dana ostalo je do početka 22. Sarajevo Film Festivala, a danas je u Box officeu službeno počela prodaja pojedinačnih ulaznica za SFF.

Centralno prodajno mjesto prije i tokom Festivala biće Box office smješten u Bosanskom kulturnom centru.

“Prodaja je počela u 10 sati, bila je jako velika gužva na početku. Zasad, najviše se traže karte za otvoreno kino i Narodno pozorište. Trenutno, karte se mogu kupiti jedino ovdje. Od početka Festivala, moći će se kupiti u Cinema Cityju i kinu Meeting Point. Konkretno, ovo mjesto radi od 10:00 do 19:00 sati”, izjavio je Kenan Kalisi iz Box Officea Sarajevo Film Festivala.

Na centralnom prodajnom mjestu u Bosanskom kulturnom centru još uvijek nema gužve koja se očekuje narednih dana. Cijene karata kreću se od 4-5 do 20 KM koliko je potrebno izdvojiti za ulaz na ceremoniju dodjele nagrada. Osim tog mjesta, od prvog dana Festivala, karte će se prodavati i u multiplexu Cinema Cityja te kinu Meeting Point.

Na pitanje o tome koje projekcije su odabrali na ovogodišnjem Festivalu, građani Sarajeva su odgovorili:

“Film iznenađenja”.
“Ja idem samo na ovu meksičku muzičko-scensku predstavu u Pozorište, to mi je interesantno. Za sada nisam ništa drugo odabrala”.
“Odabrala sam takmičarski dio, dugomatražne. Odabrala sam filmove bosanskohercegovačke produkcije, zatim dokumentarne.. Izbor je jako veliki, ali sam se trudila da budem u zatvorenom prostoru. Bojim se kiše, i bojim se nekulturnih ljudi na otvorenom, koje sam obavezna slušati, a ne slušati i gledati film”.
“Kartu nisam kupio, jer sam upravo saznao da mi se poklapa sa terminom za more. Organizacija je super, kao i svake godine. Ovo je najbolji Festival koji se nudi u Sarajevu”.
“Imate mnogo dobrih filmova, sa cijelog Balkana. Veoma su posebni. Zaista ću se potruditi da uživam u cijelomFestivalu”.

Od ove godine, karte se mogu kupiti po principu Print at home, što znači da ih možete odštampati kod kuće, a takve karte vrijede isto kao i one kupljene na šalteru.

“Print at home je nova opcija koju smo uveli ove godine. To znači da karte možete kupiti preko kartice na našoj stranici. Isprintate ih kući i koristite. To je u slučaju da ne možete doći na prodajno mjesto”, istakao je Kalisi.

Bitna informacija za sve one koji planiraju posjetiti otvorena kina Sarajevo Film Festivala, jeste da su organizatori već objavili plan pomijeranja u slučaju kiše. Projekcije iz Ljetnog kina Metalac biće premještene u dvoranu Skenderija, dok će u Cinema City biti premještene projekcije sa Sarajevo Summer Screena.

 
Podijelite članak