Portal 072info

SIGURNO STE SE PITALI 100 PUTA: Zašto se cure pale na kretene?

Couple problems

Čini se da problemima u muško – ženskim odnosima doprinosi i činjenica da žene jednostavno ne pokazuju pretjerano zanimanje za dobre dečke. Razmislite malo, osvrnite se oko sebe i uvjerit ćete se da je to istina.

Prijateljica: “Hoću nekoga tko je dobar prema meni, samo to mi treba od muškarca”

Ja: “Pa što nedostaje XX? On je baš divan prema tebi”

Ona: “Ma, je, super je on… Ali mi je dosadan. I stvarno malo davi kad je tako dobar cijelo vrijeme. Stalno mi ugađa. Kao da nema svoj stav”

Ja: “A sviđa ti se YY? Sviđa ti se lik koji ti se javi jednom u tri mjeseca?”

Ona: “Pa da. Što ću, ne mogu ga izbaciti iz glave. Tako je sladak”

I tako dalje… Jasno vam je u čemu je ovdje najveći problem, zar ne? Inače, prijateljica iz priče ima i ZZ ‘simpatiju’ – dečka koji je priznao da ga ona uopće ne zanima. Ali i s njim bi radije bila nego s XX koji je po svim mjerilima, savršen.

Zašto?

Eto, to je pitanje koje bi se trebala zapitati svaka normalna osoba. No, primjer ove djevojke nije rijetkost. Naprotiv, sve je više takvih žena i cura. Pričaju kako žele dobrog dečka, koji će se lijepo odnositi prema njima, čuvati ih kao malo vode na dlanu, s kojim će moći o svemu normalno razgovarati i koji će biti zaljubljen u njih… A onda ‘polude’ za totalnim kretenom, koji ih uopće ne primjećuje.

“Najvjerojatnije je riječ o činjenici da je ljudima općenito zanimljivije ono što ne mogu imati. Čim im je nešto dostupno, to automatski postaje manje zanimljivo, a to nije ništa novo. Nažalost, takve stvari često dovode do problema u vezama. Osim toga, u ovakvim situacijama je riječ i o ženskoj taštini, koja je povrijeđena kada joj se ne javlja ili kada mu se ne sviđa, pa ga želi osvojiti kako bi i samoj sebi dokazala neke stvari”, kaže psihologinja Radmila Grujičić.

“No, to se često događa i kod djevojaka koje se plaše vezivanja ili razočarenja. Na taj način, izbjegavajući dečke s kojima zapravo postoji šansa da ostvare pravu vezu, podsvijesno sebe štite od vezivanja i eventualnih ljubavnih problema koji se javljaju u vezi. Naravno, ne treba zanemariti ni mogućnost da je djevojka naprosto ranije imala jako ružnih iskustava s muškarcima i sada se plaši”, pojasnila je Grujičić.

Podijelite članak