Simbol solidarnosti: Živi u trošnoj kući, a stari auto je napunio stvarima za unesrećene Turke

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Svijet se skoro ujednio kako bi pomogao Turskoj i njenim građanima nakon razornog zemljotresa.

Broj poginulih konstantno se povećava, kao i broj povrijeđenih osoba.

Ogromna tradegija nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a mnogi su odlučni pomoći na bilo koji način.

Pritekli u pomoć

Jedna od fotografija koja je privukla veliku pažnju jeste ona na kojoj se vidi stari automobil prepun stvari za unesrećene, čak su pričvršćene i za krov jer u unutrašnjosti vozila više nije bilo mjesta.

ČITAJ JOŠ:  Agent Christiana Atsua objavio nove šokantne informacije: Nije poznato gdje se nalazi

Azerbejdžan je među prvim zemljama koje su pritekle u pomoć, a upravo ova fotografija postala je jedan od simbola zajedništa i solidarnosti.

Server Besirli svoj stari automobil napunio je stvarima iz svoje trošne kuće u Bakuu te se uputio prema Turskoj. Njegov pomoćnik bio je brat Imamverdi Besirli.

Najsolidarniji oni koji imaju najmanje

– I mi smo doživjeli ovu katastrofu. Bilo je žena bez odjeće i obuće. I mi smo doživjeli taj period, znamo taj osjećaj. Nismo samo mi pomogli, već i ostali Azerbejdžanci, čak i koji žive u drugim zemljama pomažu. Bio sam svjedok jedne situacije, kada je došla djevojka skinula kaput i dala ga u humanitarne svrhe. Kažu da će poslati pomoć u vidu hrane bratskoj zemlji – rekao je.

ČITAJ JOŠ:  Novi zemljotres u Turskoj: Stradalo više od 4.300 ljudi

Fotografija je dirnula brojne, naročito nakon saznanja u kakvim uslovima živi i sam Server. Mnogi su komentirali da su uvijek najsolidarniji oni koji imaju najmanje.

Avaz

GODISNJICA
MARKETING