Sindikalci osudili napad na radnika benzinske pumpe “Nešković”: Nemoralno i neljudski

Podijelite vijest

Iz Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS osudili su napad na radnika pumpe “Nešković” u Bijeljini, navodeći kako nasilnika treba obavezno prijaviti, da barem prekršajno odgovara.

– Ovo ne samo da je nemoralno i neljudski, nego podrazumijeva krivičnu, u najmanju ruku prekršajnu odgovornost. Protiv takvog poslodavca radnik obavezno treba da podnese prijavu. I ne treba da se plaši, jer sigurno je da on neće ostati u toj firmi – rekao je Goran Savanović, predsjednik Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti RS, za “Srpska info“.

ČITAJ JOŠ:  FIRMA U BIH TRAŽI RADNIKE: Plata 950 KM uz prevoz i topli obrok

Savanović je rekao kako se radi o poslodavcu koji i inače kotira kao loš, jer slabo plaća radnike i zabranjuje sindikat.

– O njemu, zaista, ne možemo ništa pozitivno da kažemo, osim da postavimo pitanje u kojem pravcu će se razvijati ova firma, s obzirom na to na svakom ćošku otvaraju pumpe, a da se radnici žele na sva usta – dodao je Savanović.

Podsjetimo, na društvenim mrežama je objavljen snimak na kojem se vidi napad na radnika benzinske pumpe “Nešković” u Bijeljini. Muškarac radnika prvo gađa nečim, vjerovatno čašom, a onda izlazi za njim i tjera ga da skine radnu majicu. U objavi uz video navodi se da se radi o Draganu Neškoviću, vlasniku lanca “Nešković” benzinskim pumpi.


Podijelite vijest