Portal 072info

SINDIKAT KBZ UPOZORIO: Bolnica dovedena na rub egzistencije, moguć generalni štrajk

Stanje u Kantonalnoj bolnici Zenica je neodrživo, upozoreno je na današnjem sastanku Sindikata ljekara ove zdravstvene ustanove.

Predsjednik Sindikata Meho Kovačević je istakao, da će biti upućen apel svim odgovornim subjektima kako bi se zaustavili negativni trendovi, u suprotnom preostaje opcija generalnog štrajka.

-Odlučili smo da pojačamo našu borbu za opstanak ove ustanove, izjavio je za naš program Meho Kovačević, predsjednik Sindikata ljekara Kantonalne bolnice Zenica. Pri tome je istakao da je Bolnica dovedena na rub egzistencije, nema uslova za rad, niti realnih opcija da se stanje promijeni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Mi više ne možemo čekati ni odlazeći ni Vladu koja treba da dođe, potrebni su hitni potezi, kazao je Kovačević.

Zenička bolnica ima značajna dugovanja prema dobavljačima, javio se i problem nabavke nekih lijekova, te nemogućnosti izvođenja operativnih zahvata. Odranije su prisutne teškoće sa radom dijagnostičkih aparata i uređaja, a proteklih dana opao je i nivo grijanja zbog nedostatka uglja.

Na pitanje ko je kriv za stanje u KB Zenica, Kovačević je kratko odgovorio-politika. Na sastanak nije pozvan direktor Bolnice Fadil Šabanović.

RTVZE

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME