SINDIKAT POTPISUJE SPORAZUM SA VLADOM ZDK: Danas isplata toplog obroka

SINDIKAT POTPISUJE SPORAZUM SA VLADOM ZDK: Danas isplata toplog obroka

Vlada Ze-do kantona je zaprimila obavijest Saveza samostalnih sindikata ZDK u kome smo obaviješteni da su sindikati nakon rasprave među članovima na nadležnim organima donijeli odluku o potpisivanju Sporazuma sa Vladom Ze-do kantona koji reguliše termine isplata plata i naknada te dalje aktivnosti u resornom ninistarstvu obrazovanja. S tim u vezi, tokom naredne sedmice bit ce održana vanredna sjednica Vlade Ze-do kantona kako bi se stekli uslovi za potpisivanje navedenog Sporazuma i od strane premijera Ze-do kantona.

Odmah po potpisivanju Vlada će pristupiti realizaciji navedenog akta u punom kapacitetu. Kao znak iskrenog pristupa ka rješavanju problema u isplati plata i naknada Vlada će danas isplatiti topli obrok za sve radnike koji svoje plate primaju iz Budžeta ZDK a sredstva za prevoz bit ce uplaćena u ponedjeljak 9.6.2014.

Ovom prilikom izrazavamo zahvalnost svim radnicima koji su u situaciji elementarnih nepogoda pokazali nesebičnu solidarnost i pomogli u ublažavanju posljedica iste.

Press Vlada ZDK

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica