SINDIKAT POTPISUJE SPORAZUM SA VLADOM ZDK: Danas isplata toplog obroka

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vlada Ze-do kantona je zaprimila obavijest Saveza samostalnih sindikata ZDK u kome smo obaviješteni da su sindikati nakon rasprave među članovima na nadležnim organima donijeli odluku o potpisivanju Sporazuma sa Vladom Ze-do kantona koji reguliše termine isplata plata i naknada te dalje aktivnosti u resornom ninistarstvu obrazovanja. S tim u vezi, tokom naredne sedmice bit ce održana vanredna sjednica Vlade Ze-do kantona kako bi se stekli uslovi za potpisivanje navedenog Sporazuma i od strane premijera Ze-do kantona.

ČITAJ JOŠ:  "Ove na pašteti dok ustanu umore se. Kaže kreten da ne spava sa ženom, ko te tjerao da je dovedeš"

Odmah po potpisivanju Vlada će pristupiti realizaciji navedenog akta u punom kapacitetu. Kao znak iskrenog pristupa ka rješavanju problema u isplati plata i naknada Vlada će danas isplatiti topli obrok za sve radnike koji svoje plate primaju iz Budžeta ZDK a sredstva za prevoz bit ce uplaćena u ponedjeljak 9.6.2014.

Ovom prilikom izrazavamo zahvalnost svim radnicima koji su u situaciji elementarnih nepogoda pokazali nesebičnu solidarnost i pomogli u ublažavanju posljedica iste.

Press Vlada ZDK

GODISNJICA
MARKETING