Sindikat zdravstva i socijalne zaštite: Mi smo na izmaku snaga, došli smo do zida

ukc rs banja luka 1

Mi smo na izmaku snage, fizičke izdržljivosti, sve nas je manje, došli smo do zida, poručili su danas Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske, javlja Anadolu Agency (AA)

“Poštovani građani, dajte nam šansu, da sačuvamo zdravstveni sistem, da sačuvamo vaše zdravlje, da pružamo pomoć onima kojima je neophodna. Ako i dalje budete učesnici i organizatori porodičnih slavlja, rođendana i svadbi, žurki i privatnih provoda, ako i dalje značajan broj vas odbacuje masku i fizičku distancu, veoma brzo neće biti mjesta za COVID pozitivne sa teškim simptomima. Poštovani građani, neće biti mjesta za hronične bolesnike i sve druge koji se svakodnevno susreću s različitim oboljenjima”, saopšteno je iz ovog sindikata.

Navode da je situacija dramatična, zdravstveni radnici su umorni, iscrpljeni, mnogi su i bolesni, te traže pomoć građana.

“Nosite masku, držite distancu, ne idite i ne organizujte nikakva okupljanja. Vaša maska i vaša distanca, čuva vas, čuva nas, čuva zdravstveni sistem, čuva ekonomije, čuva RS, pa zar je toliko teško da ispoštujete mjere. Beskrajno smo zahvalni svima vama koji poštujete sve epidemiološke mjere”, navodi se u saopštenju.

Pozivaju Ministarsto zdravlja i socijalne zaštite RS, direktore UKC, bolnica i domova zdravlja, kao i Krizni štab da iznađu mogućnost da se sa Zavoda za zapošljavanje pozovu zdravstveni radnici kao pomoć, da se dodatno motivišu zaposleni, kako bi svi zajedno pobijedili COVID, sačuvali zdravstveni sistem i što je najvažnije sačuvali građane.

Copy

Prethodni članakDžaferović: Pakistan je bio uz nas kad nam je bilo najteže, ojačali smo dobre, prijateljske odnose
Sljedeći članakHašim Tači uhapšen u Hagu