Sinoć ste sanjali seks: Evo šta “bezobrazni” snovi zapravo znače

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Da se ne lažemo – svi smo barem jednom sanjali seks sa sadašnjim ili bivšim partnerom, šefom, koleginicom, poznatom glumicom, čak i sa životinjama. Šta to znači?

Ako ste prevarili partnera 

Jedan od najčešćih snova o seksu. Ne znači da to zaista želite to da uradite, niti da imate loš seksualni život na javi, već da nešto želite da sakrijete od partnera ili da ste ga u vezi sa nečim već slagali pa vas grize savjest. Također, prevara u snu može značiti i da želite da eksperimentišete u seksu, da želite nešto novo da probate, ali se bojite da vaš sadašnji partner nije za to raspoložen.

Ako je partner prevario vas 

To je često pokazatelj da niste sigurni u ljubav ososbe sa kojom ste, da ne dobijate dovoljno pažnje i ljubavi. Takože, možda se bojite da ćete biti ostavljeni. Dakle, taj san nije poruka više sile da obratite pažnju na to sa kime se vaš partner viđa, već da malo pretresete obostrana osjećanja i zajedničke planove.

Ako ste imali seks sa drugom ili drugaricom 

Ni ovo nije djelo vaše podsvijesti i skrivenih želja, već najčešće, kažu stručnjaci, znači da se nečemu naročito divite kod osobe sa kojom ste imali seks u snovima, ili joj čak možda i zavidite. To nisu materijalne stvari već neke osobine karaktera, obrazovanje, intelektualne sposobnosti. Možda je vaša drugarica uspjela da ostavi pušenje, a vi niste? Možda vaš drug može da uradi više sklekova od vas?

Ako ste imali seks sa kolegom ili koleginicom 

Vjerovali ili ne, ovaj san najčešće govori o tome da vas kolega ili koleginica sa kojom ste u snu imali seks, baš nervira! S druge strane, može da znači isto što i seks sa prijateljima – da se toj osnovi zbog nečega divite. Možda zarađuje više? Ima lakši projekat od vašeg? Šef je “gotivi”? Razmislite…

Mada, pojedini psihoanalitičari ipak kažu da se radi o potisnutoj privlačnosti. Razmislite i o tome…

Ako ste bili gej 

San o seksu sa osobom istog pola ne znači da ste vi, zapravo, latentni homoseksualac, već da nemate dovoljo samopouzdanja. Osobe koje su previše samokritične često imaju ovakve snove. Rješenje je jednostavno – promijenite mišljenje o sebi.

Ako ste sanjali seks sa glumcem, glumicom, pevačicom… 

Ako ste mislili da ovakve snove imaju samo tinejdžeri, živeli ste u zabludi. Holivudska ljepotica u vašem krevetu je, zapravo, znak da vam nedostaje pažnja prijatelja ili članova porodice. Družite se više, izlazite, pravite porodična okupljanja. Također, seks sa VIP facom može značiti i to da ste u finansijskom problemu, kao i da se “protežete preko gubera”.

Seks sa totalnim neznancem 

Ovaj san je prepun različitih značenja. Ako su osjećanja lijepa i prijatna nakon buđenja, vi sazrijevate kao osoba, prihvatate sebe. Međutim, ako se radi o strancu kojeg se bojite i jedva čekate da se sve to završi, vrijeme je da se više posvetite sebi i svojim skrivenim licima.