Portal 072info

Sitnice kojima možete dodatno popraviti vezu s partnerom

Screenshot 3 1438
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Godina koja je iza nas utjecala je na mnoge aspekte naših života, vjerovatno najviše na odnose s drugim ljudima. Stres, gubitak posla, finansijski problemi i rad od kuće samo su neke od stvari koje su poremetile međuljudske odnose. Huffington Post je prikupio nekoliko savjeta stručnjaka o tome kako dodatno popraviti svoju vezu/brak i pokazati partneru da vam je zaista stalo do vašeg odnosa.

Pitajte svog partnera postoji li nešto što možete uraditi za njega kako bi se osjećao bolje i kako biste se ponovo zbližili. Ako ste u vezi duži period, vrlo je vjerovatno da već znate šta tačno može usrećiti i opustiti vašeg partnera. Svima ponekad nedostaje pažnja i ljubav, važno je redovno komunicirati i raditi na vašem odnosu.

Imajte na umu da čak i mali znaci pažnje mogu napraviti veliku promjenu. Razgovarajte s partnerom, napravite listu stvari koje možete uraditi jedno za drugo i fokusirajte se da to redovno obavljate. Mala iznenađenja nekad izgledaju ogromno, kažu psiholozi.

“Prije nekoliko dana sam mužu donijela šolju čaja i ostavila je pored njegovog laptopa dok je radio. Kasnije mi je rekao da je to bio najbolji dio njegovog dana”, rekla je psihologinja Winifred Reilly.

Ne zaboravite da je briga o samom sebi vrlo važna. Družite se s prijateljima, idite u šetnju, čitajte knjige i gledajte filmove. Vrlo je važno da date prostora i sebi i svom partneru da nastavite rasti i van svoje veze.

Važno je da odvojite vrijeme za kvalitetan razgovor i druženje sa partnerom. U takvim momentima odložite mobitel i laptop, ugasite televizor i uživajte u vremenu koje provodite zajedno. Fokusirajte se na ono što vaš partner priča i pažljivo ga saslušajte.

Ovakve stvari možete raditi jednom sedmično. Odvojite sat vremena, razgovarajte i budite potpuno fokusirani jedno na drugo. Pričajte o onome što se dešava u vašim životima, o stvarima koje vam okupiraju misli i ljudima s kojima se družite i radite.

Ne zaboravite reći “hvala”, “volim te” ili zagrliti partnera čak i onda kada za to nemate poseban razlog. Ovakve stvari će dodatno ojačati vaš odnos i inspirisati oboje da se još više potrudite jedno oko drugog.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 2
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME