Situacija u BiH ne smije biti korištena u nacionalističke ili secesionističke svrhe

60810064-bakir-izetbegovic
SARAJEVO – Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas zamjenika pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) za Evropu i Aziju Hoyta Briana Yeea, javlja Anadolu Agency (AA). Na sastanku je razgovarano o trenutnoj …

… političkoj i socio-ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini, kao i njenoj evroatlantskoj perspektivi.

Između ostalog, sagovornici su se složili da se ne smije dozvoliti zloupotreba trenutne situacije u bilo kakve nacionalističke ili secesionističke svrhe.

U tom kontekstu, ocijenili su i da se negativna politička retorika mora zaustaviti jer odvlači pažnju od stvarnih životnih problema i odbija investicije.

Izrazili su i nadu da će svi akteri involvirani u procese ubrzanja našeg evroatlantskog puta pokazati veći stepen političkog senzibiliteta i iznaći kompromisna rješenja.

Sagovornici podržavaju intenziviranje dijaloga između građana i vlada na svim nivoima, kao i poboljšanje poslovnog okruženja u zemlji, što je jedini put za kreiranje novih radnih mjesta.

Također, ocijenili su da se legitimni zahtjevi građana trebaju adresirati na ispravan način, ali i da je bilo koja forma nasilja neprihvatljiva i ne doprinosi rješenju postojeće situacije.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović je ovom prilikom zahvalio visokom zvaničniku američke administracije na posjeti BiH, kao i na ukupnim naporima koje Sjedinjene Američke Države godinama ulažu kako bi pomogle Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba/AA)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica