Portal 072info

Sjela na pogrešan voz, nestala i pojavila se poslije 37 godina

– Nisam znala gdje se nalazim. Iz jednog pogrešnog voza prelazila sam u drugi, i tako u krug. Što sam više pokušavala da pronađem put do kuće, šanse su postajale manje da ću je naći – rekla je Kineskinja u suzama.
Đijang Aj-vu (43), koja se izgubila u Kini kada se sa svojih 6 godina ukrcala na pogrešan voz, pronašla je svoju majku 37 godina kasnije.

U svom rodnoj provinciji Huan, na jugu centralne Kine, izgubila se kada je lokalnim vozom pokušala da dođe do svoje kuće.

– Nisam znala gdje se nalazim. Iz jednog pogrešnog voza prelazila sam u drugi, i tako u krug.  Što sam više pokušavala da pronađem put do kuće,  šanse su postajale manje da ću je naći – rekla je Kineskinja u suzama.

Uplašena djevojčica završila je na 725 kilometara od kuće, u jednoj provinciju u Đijangsu, na istoku Kine, gdje joj je država obezbjedila starateljsku porodicu.

– Oduvijek sam željela da pronađem roditelje, ali bila sam mala, nisam znala ni adresu. Trudila sam se da vodim život koji sam dobila, ali sam se stalno nadala da će mama i tata doći po mene – izjavila je.

U međuvremenu su roditelji sprovodili potragu, ali bezuspješno. Sve dok njenoj majci nije jednog dana zazvonio telefon, kada ju je ženski glas pitao da li je nekada imala kćerku koju je izgubila.

Presrećna Aj-vu opet ima svoju porodicu, na koju mora da se navikava iznova, budući da se broj članova daleko uvećao.

cafe.ba

Podijelite članak