Skandal u Hrvatskoj: Sudija igrača udario glavom

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Utakmicu Vinjana i Jadrana iz Kaštel Sućurca obilježio je incident. Susret igran u sklopu Prve županijske lige Nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije, a skandal je izazvao drugi pomoćni sudija Toma Galić.

Kako se navodi u službenom HNS-ovom zapisniku, morala je reagirati i policija nakon što je Galić po povratku u svlačionicu glavom udario jednog igrača Vinjana, piše “index.hr”. 

Delegat utakmice Ante Ujević ovako je opisao što se dogodilo nakon susreta: 

– Ponašanje malobrojnog gledateljstva fer i sportsko. Utakmica zasluženo završila visokom pobjedom gostiju. Po završetku utakmice prilikom izlaska s terena gosti su mirno napustili teren dok je glavni sudac sa svojim pomoćnikom izlazio s terena, drugi pomoćni sudija Toma Galić je prilikom kretanja put svlačionice glavom udario igrača domaćih br. 14, te nije odustajao i nije se smirivao, bio je isprovociran.

Igrači domaćih su poletjeli prema sudiji, ali su ostali igrači i predstavnici domaćina spriječili daljnji incident. Netom poslije je intervenirala policija. Prijem i ispraćaj gostiju fer i korektan. Sudačka trojka mirno napustila igralište u Vinjanima Donjim. O suđenju naknadno u kontroli, napisao je.

Utakmica je završila pobjedom gostiju 4:0.

Avaz