Skandal u katoličkoj školi: “Probudila sam se gola i shvatila da je on na meni…”

silovanje
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Državno tužitelaštvo američke savezne države Ohio tvrdi da je 18-godišnji Crosley MacEachen, učenik prestižne katoličke srednje škole Cincinnati Hills Christian Academy (CHCA), 6. decembra 2020. godine u spavaćoj sobi jedne kuće nasrnuo na djevojku bez svijesti te ju je potom svukao i silovao.

MacEachena se formalno tereti za silovanje, seksualno zlostavljanje i seksualno uznemiravanje, prenosi The Daily Beast.

“Ove su optužbe nedokazane”, rekao je MacEachenov advokat R. Scott Croswell III. te dodao: “Namjeravamo se agresivno braniti od tih optužbi.”

Prema pisanju novina The Cincinnati Enquirer, incident koji je doveo do kaznenog terećenja MacEachena dogodio se oko 5:00 sati.

Neidentificirana djevojka rekla je da se u jednom trenutku probudila i uočila da je MacEachen siluje. “Djevojka ga je odgurnula sa sebe te shvatila da je gola, iako je zaspala obučena”, stoji u tužbi.

U tužbi također stoji da je MacEachen istu djevojku mjesec dana prije napada “zgrabio za stražnjicu”. Djevojka je nakon toga seksualnog napada pobjegla iz kuće te u svome automobilu čekala da MacEachen napusti kuću.

MacEachen je uhapšen te potom pušten nakon što je navodno član njegove porodice platio kauciju koja je određena na 100 hiljada dolara.