Skandalozan naslov beogradskog tabloida o Lani Pudar i njenom ocu

KOMPLEKSI SU ČUDO

Podijelite vijest

Plivačica Lana Pudar, koja ima samo 16 godina, osvojila je zlatnu medalju u disciplini 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Rimu.

Mlada Lana je tako ostvarila svoj najveći uspjeh u karijeri, a za zlatno odličje joj je bilo potrebno tačno 2:06,81 vremena, piše Kurir.

No, beogradski tabloid ne bi bio to što jeste da nije u naslovu naveo stvari koje nemaju veze sa sportom, a, čini se, ni sa zdravim razumom.

ČITAJ JOŠ:  Muškarca udarila struja dok je preskakao vagon
Naslov u Kuriru

“Nova šampionka Evrope nije htjela Srbiju, izabrala Bosnu! Otac joj je pravoslavni Hercegovac i bivši golman Čukaričkog i Paliluca”, vrišti Kurir. 

Lana je rođena u Mostaru, a ekspresno se povela diskusija da li bi u nastavku karijere mogla da se takmiči pod nekom drugom zastavom, pa i srpskom, dodao je Kurir.

“Lana pliva za BiH, zemlju svog rođenja, zemlju svog porijekla i zemlju koju nosi u srcu”, napisao je njen otac i nekadašnji golman, između ostalog i beogradskih klubova Čukaričkog i Palilulca Velibor Pudar i dodao:

ČITAJ JOŠ:  Težak udes: Automobil udario cisternu, od siline udara izletjela sa puta

“Bosna i Hercegovina je moja zemlja, ja sam pravoslavac iz Hercegovine. Nismo birali gdje ćemo se roditi”, objavio je Kurir.