Portal 072info

Skandalozno: Kome je namješten posao višemilionskog printanja nepotrebnih uplatnica za struju?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Domaći potrošači prvo su ostali zatečeni dobijenim računima za struju na kojima nije bilo dodatka u vidu uobičajene uplatnice sa utisnutim kodovima, putem kojih su sve donedavno izmirivali svoje obaveze, a onda ih je na šalterima Elektroprivrede dočekalo novo iznenađenje…

I dok ostatak svijeta elektronski unapređuje gotovo sve društvene segmente, u cilju bržeg, lakšeg i ekspeditivnijeg poslovanja, u BiH procesi ili stagniraju ili idu unazad. Upravo u to su se uvjerili svi koji su se ovih dana uputili u Elektroprivredu FBiH da izmire majske račune za struju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Domaći potrošači prvo su ostali zatečeni dobijenim računima na kojima nije bilo dodatka u vidu uobičajene uplatnice sa utisnutim kodovima, putem kojih su sve donedavno izmirivali svoje obaveze, a onda ih je na šalterima Elektroprivrede dočekalo novo iznenađenje…

 racun-za-struju-pg-previewOrg

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Čitateljka DEPO Portala uputila je na našu adresu ogorčeno pismo nakon najnovijeg iskustva na šalteru EP:

– Došla sam da platim struju pa im dala kompletan račun, jer na njemu nije bilo uplatnice. A gospođa za šalterom mi kaže da moram popuniti novu uplatnicu. Ja sam starija osoba i ne vidim dobro… Čemu to maltretiranje?!, upitala sam, a gospođa mi odgovara da ni njima, koji rade na šalteru, nije jasno zašto sada moraju unositi podatke kad su do sada imali čitače koda?!

Naša sugrađanka kaže i kako je novi sistem naplate izazvao nepotrebne gužve na ionako neažurnim šalterima Elektroprivrede, i umjesto da se usluga ubrza i olakša, one se vraća pola vijeka unazad!

A u zraku ostaje jedno posve drugo pitanje: Kome je namješten savršeno unosan posao printanja višemilionskih tiraža potpuno nepotrebnih uplatnica?! Kao i dilema: KO i ŠTA se finansira novcem kojim se plaća njihovo štampanje?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Potrošačima, pak, ostaje utjeha da im se “ručne” uplatnice ne naplaćuju dodatno, a za gužve, redove i maltretiranje na šalterima ko još mari?! Pa na to smo ionako već odavno navikli!

Depo.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)