AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: IZBORI 2018

Domaći potrošači prvo su ostali zatečeni dobijenim računima za struju na kojima nije bilo dodatka u vidu uobičajene uplatnice sa utisnutim kodovima, putem kojih su sve donedavno izmirivali svoje obaveze, a onda ih je na šalterima Elektroprivrede dočekalo novo iznenađenje…

I dok ostatak svijeta elektronski unapređuje gotovo sve društvene segmente, u cilju bržeg, lakšeg i ekspeditivnijeg poslovanja, u BiH procesi ili stagniraju ili idu unazad. Upravo u to su se uvjerili svi koji su se ovih dana uputili u Elektroprivredu FBiH da izmire majske račune za struju.

Domaći potrošači prvo su ostali zatečeni dobijenim računima na kojima nije bilo dodatka u vidu uobičajene uplatnice sa utisnutim kodovima, putem kojih su sve donedavno izmirivali svoje obaveze, a onda ih je na šalterima Elektroprivrede dočekalo novo iznenađenje…

 racun-za-struju-pg-previewOrg

Čitateljka DEPO Portala uputila je na našu adresu ogorčeno pismo nakon najnovijeg iskustva na šalteru EP:

– Došla sam da platim struju pa im dala kompletan račun, jer na njemu nije bilo uplatnice. A gospođa za šalterom mi kaže da moram popuniti novu uplatnicu. Ja sam starija osoba i ne vidim dobro… Čemu to maltretiranje?!, upitala sam, a gospođa mi odgovara da ni njima, koji rade na šalteru, nije jasno zašto sada moraju unositi podatke kad su do sada imali čitače koda?!

Naša sugrađanka kaže i kako je novi sistem naplate izazvao nepotrebne gužve na ionako neažurnim šalterima Elektroprivrede, i umjesto da se usluga ubrza i olakša, one se vraća pola vijeka unazad!

A u zraku ostaje jedno posve drugo pitanje: Kome je namješten savršeno unosan posao printanja višemilionskih tiraža potpuno nepotrebnih uplatnica?! Kao i dilema: KO i ŠTA se finansira novcem kojim se plaća njihovo štampanje?!

Potrošačima, pak, ostaje utjeha da im se “ručne” uplatnice ne naplaćuju dodatno, a za gužve, redove i maltretiranje na šalterima ko još mari?! Pa na to smo ionako već odavno navikli!

Depo.ba