SKIJALIŠTA SPREMNA: Uživajte u snježnim čarima Vlašića i Vranice

Nove snježne padavine na području centralne Bosne ponovo su obradovale ljubitelje zimskih sportova ali i preduzeća koje upravljaju skijaškim centrima. Skijaške staze dodatno su dobile na kvaliteti i spremno dočekuju nove turiste i posjetitelje. Prema informacijama iz skijaških centara, danas u punom kapacitetu rade skijaški centri na Vlašiću (SRC „Vlašić“, „Eko Fis Vlašić“ , Baby lift Hotel „Sunce“) i Vranici (RC „Brusnica“), prenosi novinska agencija Patria.  

Kako je najavljeno, od sutra nakon uređenja staza svoja vrata otvaraju i ostali skijaški centri: „Busovačka planina“, „Pridolci“, „Rostovo“ i „Ranča“.

Nestanak električne energije na području Rostova onemogućio je normalan rad skijališta na planini Rostovo, ali kako je javljeno iz skijaškog centra ekipe elektrodistribucije su na terenu i očekuje se skora sanacija kvara na elektro mreži.

Nažalost, na skijaškom centru „Raduša“ još uvijek nema  dovoljnih količina snijega te je skijalište i dalje zatvoreno.

Visina snijega na skijalištima kreće se od: 25 – 43 cm, a svi putevi do skijališta su prohodni i redovno se održavaju.

Mole se svi vozači da prilikom posjete skijaškim centrima koriste propisanu zimsku opremu na svojim automobilima.

Dodatne informacije 

Sve dodatne informacije o skijalištima u centralnoj Bosni mogu se dobiti na specijaliziranoj web stranici Turističke zajednice SBK/KSB ski.srednjabosna.ba, Turističkom uredu u Travniku (+ 387 30 511 588) te  Turističkom informativnom centru na Vlašiću (telefon: + 387 30 537 200), saopćeno je iz Turističke zajednice SBK-a.