Portal 072info

Školarci u posjeti Specijalnoj policijskoj jedinici Mup-a ZDK (FOTO)

Dana 20.12.2016. godine, u okviru projekta “Rad policije u zajednici”, učenici Osnovne škole “Mak Dizdar” u Zenici, bili su u posjeti Specijalnoj policijskoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Grupa od četrdesetak učenika drugog razreda je došla u pratnji svojih učiteljica i tom prilikom se upoznala sa radom navedene jedinice, gdje su im vođe timova i instruktori objasnili koje to sve poslove oni obavljaju dok su na dužnosti, te su im u jednom prijateljskom razgovoru govorili o policijskim akcijama, disciplini i timskom radu.

Najveće zanimanje zenički školarci su pokazali kada su u prostorijama Specijalne policijske jedinice, bez treptaja, posmatrali pokazne vježbe, koje su naši specijalci izveli samo za njih. Takođe su bili oduševljeni opremom i svim drugim predmetima koje su imali priliku vidjeti u policijskim prostorijama.

Nakon što se smirilo njihovo oduševljenje viđenim, u razgovoru sa policajcima, svi su uglas rekli da će biti policajci kada porastu. Prilikom pozdravljanja, pripadnici Specijalne policijske jedinice su izrazili zadovoljstvo ovom posjetom, te naše mališane, pune utisaka, bezbjedno odvezli policijskim autobusom do škole, što je kod njih izazvalo dodatno oduševljenje i radost.

Podijelite članak