Portal 072info

ŠKRBIĆ KOD AMBASADORA JAPANA: Počinje izgradnja devastiranog rukometnog stadiona ‘Papirna’ u Zenici?!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ambasador Japana u Bosni i Hercegovni, Nj.E. Hideo Yamazaki primio je danas Paneta Škrbića, predsjednika Evropskog udurženja menadžera i generalnog direktora Direkcije za izbor najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope iz Zenice.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Tom prilikom Škrbić je ambasadoru Yamazaki uručio ,,Zlatnu plaketu”, a u znak zahvalnosti njemu i prijateljskoj državi Japan za značajne korake u razvoju prijateljskih i ekonomskih odnosa i saradnje između dvije države.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

pane-skrbic-osloNaime, Japan spada u red zemalja koje su najviše, posebeno u vrijeme poplava, pomogle Bosni i Hecegovini. Od 1996. godine do sada Japan je u BiH realizovao oko 200 projekata, u vrijedndosti od preko milijardu KM.

Razgovarano je o daljem unapređenju posebno privredne saradanje, pošto do sada nije došlo do najavljenih ulazaka u BiH poznatih japanskih proizvodnih kompanija – Sankaya, Toyota, Micibuši, Hitachi, Sony, Panasonic i drugih.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Jedini razlog što te i druge japanske proizvodne kompanije, iako su prisutne u regionu, nisu ušle u BiH je – isključivo zbog političke (ne)stablnosti u vašoj zemlji. Nadam se da će ubuduće te smetnje biti otklonjene i da će BiH sa svojim proizvodnim projektima doći neke od tih kompanija, kao što to čine, recimo, u Mađraskoj i drugim zemljama iz okruženja – rekao je ambasador Yamazaki u razgovoru sa g. Škrbićem.

Škrbić je kod japanske ambasade kandidatovao projekat za narednu saradnju iz oblasti sporta, u vidu obnove i izgradnje devastiranog rukometnog stadiona ,,Papirna” u Zenici, a ambasador Yamazaki je obećao da će se taj projekat od japanske strane ozbiljno razmotriti. Naime, ove godine se navršava 65 godina postojanja Rukometnog kluba ,,Čelik” u Zenici, koji je decenijama utakmice igrao na tom otvorenom asfaltnom terenu, tako da je ,,Papirna” sastavni dio istorije rukometa u ovom gradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME