SKROMNOST NA DJELU: Stotine penzija na ramenu Sebije Izetbegović!

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Supruge političara se razbacuju novcem, Sebija Izetbegović nosi torbe od preko 30.000 KM. Svojim skromnim stajlingom impresionira sve prisutne…

Harizma je skupa, a najbolji primjer za to je porodica Izetbegović. Nakon izbora 2016. godine, bošnjački skromno, tadašnja prva dama u pratnji supruga pojavila se u Iranu. I impresionirala je prisutne. U krilu joj torba Chanel vrijedna 4480 eura, na nogama cipele Chanel 750 dolara, na vratu marama LOUIS VUITTON službeno vrijedna 575 britanskih funti.

Istom, prema današnjem kursu – maramom vrijednom 1311 KM, gospođa Izetbegović prekrila je glavu prilikom vjerskog obreda nad mezarom svoga svekra Alije Izetbegovića. U ruci joj je tada bila LOUIS VUITTON torba vrijedna 2820 dolara, ili 4607 konvertibilnih maraka.

Tržišna, zvanična vrijednost torbi koje nosi gospođa Izetbegović veća je od 30 hiljada maraka.Ili, za bh građane pojednostavljeno, stotinjak mjesečnih penzija neformalna članica Predsjedništva BiH okači o svoje rame.

Kada se 2016. godine pojavila na stranačkom skupu na Ilidži, Sebija Izetbegović je na ramenu nosila torbu Tod’s vrijednu 1502 dolara. Kasnije je tu torbu prebacila pod nadzor federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare.

Tod’sovu torbu, harizmatična direktorica KCUS-a nosila je i prilikom posjete Kliničkom centru Tuzla, kada je koristila službenu Škodu Predsjedništva BiH. Pod težinom iste Tod’sove torbe preznojila se i u Konjicu, kada je svoj vikend “žrtvovala za žene SDA”.

Nova kolekcija, za novije događaje. Tod’sova torba od 2165 dolara bila je na ramenu snahe prvog predsjednika BiH kada je bila u posjeti TV ekipi koja snima seriju “Alija” i u kojoj poznata turska glumica Fatos Kabasakal glumi nju – Sebiju Izetbegović.

Prilikom posjete Saudijskoj Arabiji, mnogi su upravo stavili naglasak na modne detalje koje je direktorica KCUS-a tom prilikom nosila. Posebna pažnja usmjerena je Louis Vuitton torbici po cijeni od 2090 dolara, te Gucci papučama od oko 750 dolara. Ne baš jeftino, ali moramo priznati elegantno i sa stilom…

Neizostavno je napomenuti i kako novi automobil Sebije Izetbegović, Mercedes Benz GLC 350d, košta preko 75000 eura u osnovnom paketu opreme, odnosno preko 194307 konvertibilnih maraka u ovom slučaju. To je upravo onaj automobil sa kojim je 2020. godine načinila prometni prekršaj bahatog parkiranja na trotoar u centru Sarajeva.

Dok „sultanija“ sa KCUS-a tjera najbolje doktore, bez problema parkira Mečku na mjestu za pješake. I kad je javnost uhvati u ovom prekršaju, Sebija plati za nju mizernih 40 KM, ali tim novcem se ne može kupiti obraz. „Jedan luksuzni Mercedes za moju Sebiju“, što bi rekao njen suprug.

Podsjetimo da se njen suprug Bakir nedavno na televiziji požalio da njegova porodica živi mnogo skromnije nego što se to u javnosti predstavlja i kazao kako dvije trećine svoje poslaničke plate “daje narodu”, a preostalom trećinom vraća kredit. “U ovih šest mjeseci živim s nekih osam hiljada maraka sve skupa“, kazao je Izetbegović.

I kišobran kod prve dame u Bošnjaka ne može biti običan, već markirani. Tako je nedavno, dolazeći na sjednicu Naučno-nastavničkog vijeća na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, pokrila glavu, kako bi je zaštitila od kiše, skupocjenim „Burberry“ kišobranom čija cijena na tržištu iznosi 540 KM.