Screenshot 10 4
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Danas se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja, a upaljen je i žuti meteoalarm za područje cijele Bosne i Hercegovine. Stanovništvo se upozorava na grmljavinu, a u Mostaru se pored grmljavinskih procesa očekuje i ekstremno visoka temperatura.

FIXGEHALT

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Jutarnja temperatura oko 15, dnevna oko 25 °C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod. Jučer je u Sarajevu zabilježen 50. vreli dan ovog ljeta. Drugim riječima, pedesti dan kako temperatura zraka prelazi 30 °C. Tu ćemo brojač ovog žestokog ljeta i zaustaviti, potvrdio je meteorolog Nove BH Nedim Sladić.

-Iako je ono najgore od vreline za ovo ljeto sada definitivno iza nas, rado bih rekao “Summerkiller je tu” ili pak “Svirajte mi jesen stiže dunjo moja”, ali… septembar diže ensemble članice, a i NAO ode u pozitivno, pa ne bih smio tek tako se usuditi najaviti kraj ljeta. Onih žestokih vrelina više izgledno neće biti. Umjerenije, s danima oko 30 °C, vjerovatno još hoće. Ugodnije, ali nestabilnije razdoblje do kraja augusta je ispred nas. Spas stiže i za opožarena područja s neba, napisao je Sladić.